Cum vor învăța elevii buhușeni?

Elevii din orașul Buhuși se vor întoarce în băncile școlilor începând cu 5 mai 2021. Deoarece la Buhuși rata de infectare cu COVID19 este de aprox. 1,7 (variabila intre 1,67-1,75 la mie ieri/azi) scenariul 2 este adoptat pentru Buhuși: GALBEN.

Concret:

  • participare zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII a și a XII a, a XIII a și a elevilor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară
  • on-line pentru  elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a

Elevii din comuna BLĂGEȘTI (din toate satele arondate comunei) vor avea participare zilnică cu prezență fizică – scenariul VERDE

Elevii din comuna RACOVA si satul Gura Vării vor avea scenariu 2 GALBEN – participare ca orașul Buhusi.

Publicăm mai jos comunicatul Prefecturii Bacau privind scenariile adoptate pentru intoarcerea la școală a elevilor din județul Bacău.

Începând de miercuri, 5 mai 2021, în judeţul Bacău, elevii vor învăţa potrivit scenariilor aprobate prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău nr. 62 de astăzi, 4 mai 2021. În conformitate cu Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii nr. 3755/560/2021, miercuri, 5 mai, vor merge la şcoală cu prezenţă fizică toţi copiii din grădiniţe, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare. Elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile în care rata de infectare este sub 1 la mia de locuitori vor merge, de asemenea, la şcoală de miercuri, 5 mai, cu prezenţă fizică.
Ceilalţi elevi de clasele V, VI, VII, IX, X, XI din localităţile în care rata de infectare este încă peste 1 la mia de locuitori, vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online.
Astfel, în unitățile administrativ- teritoriale: Berești-Bistrița, Buciumi, Cașin, Dămienești, Gârleni, Hemeiuș, Huruiești, Letea Veche, Măgura, municipiul Bacău, Onceşti, orașul Buhuși, Parincea, Pârjol, Podu Turcului, Racova, Sascut, Sărata, Scorțeni, Secuieni, Tătărăşti, Urechești, elevii vor învăța după scenariul galben, respectiv prin participare zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII a și a XII a, a XIII a și a elevilor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, în timp ce elevii din celelalte clase/ani de studiu vor participa la ore zilnic, în sistem on-line.
Elevii din Școala Gimnazială Specială „Maria Montessori”, Școala Gimnazială nr. 22 și Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Bacău vor învăța după scenariul 1, la fel ca și elevii din celelalte unități administrativ-teritoriale care nu au fost amintite mai sus, respectiv prin participare zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
Elevii din anii terminali sunt în vacanță până pe 9 mai. Ei vor reveni la școală, cu prezență fizică, pe 10 mai 2021. În această categorie intră cei de clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și ultima clasă din învățământul profesional.

 

Recommended For You

Leave a Reply