A început recensământul agricol

A început recensământul agricol in toata Romania. Cei care culeg datele vor merge din localitate în localitate şi vor introduce informaţiile direct în tablete conectate la un sistem pus la punct de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, a declarat recent: 

,,Lansăm și platforma de culegere a datelor, este pentru prima dată când o asemenea operațiune atât de complexă se bazează pe culegerea datelor direct în format electronic.”

Toate informațiile și datele statistice adunate vor ajuta autorităţile să facă programe și politici agricole de dezvoltare rurală. Ministrul agriculturii, Adrian Oros.

”Vom avea o imagine mai exhaustivă în ceea ce privește modul de deținere a terenului, modul de utilizare a terenului, numărul de animale, numărul de oameni care activează în agricultură, dinamica acestor cifre și vom putea construi strategii în viitor”.

O procedură similar are loc în toate statele Uniunii, datele finale vor fi colectate de Eurostat la sfârşitul anului viitor. La ultimul recensământ, acum 10 ani, în România existau peste 3,6 milioane de exploataţii agricole. Mult prea mult faţă de media europeană. Franţa, de exemplu, are doar 600.000 de astfel de exploataţii.

Recommended For You

Leave a Reply