Ce vor femeile?

Majoritatea bărbaților vor sări, precoce, să răspundă că ele vor un cuvânt din trei litere… sau patru. Nimic mai greșit!
Cine gândește doar așa dovedește imaturitate biologică, ca să nu spun și imaturitatea intelectuală. Poate vi se pare aiurea, dar ideea de a scie acest articol mi-a venit în timp ce spălam vasele la bucătărie. Cîți bărbați mai fac asta, transpunîndu-se în rol de femeie?
Poeții, de azi sau din vechime, au cântat și slăvit femeia.
Femeile, fie că sunt bogate sau sărace, cu școală sau mai puțină educație, cu părul blond, brunet sau grizonat de griji, vor ceva elementar. Ceva care, nouă, imberbilor cu mult testosteron debordant sau mai latent, ne scapă de prea multe ori.
N-am să dau acum răspunsul pe care-l căutați, ci voi prelungi preludiul lecturii pentru o satisfacție intelectuală pe măsură. Asta dacă vă ține… tăria de-a citi mai departe.
Se spune că bărbații sunt niște copii care se joacă, în funcție de vârstă, cu tot felul de jucării-fantezii. Și este adevărat în mare parte, pentru că natura nu ne-a făcut părtași decât la procreere, nu și la grija de-a purta viața zilnic, mulți ani. De aici și libertatea (aparentă) de a ne război între noi, masculii, după de ne-am eliberat de datoria bilogică.
Vor femeile dragoste? Da, vor… dar nu ăsta este răspunsul primordial așteptat de ele. Acest aspect este doar cel final, care vine ca o consecință, nu ca o contribuție a noastră.
RESPECT este ceea ce femeile așteptă de la noi, bărbații. Nu vor egalitate, nu așteaptă sex, nu vor recunoștere internațională.
Așa-i că ,,respectul” e ultimul lucru, la care nici nu v-ați gândit, mai ales când orgoliul urlă în noi?
După ,,Respect” ar trebui să vină alt lucru simplu, numit ,,Apreciere”. Putem trece peste orgoliul masculin, feroce uneori, pentru a acorda aprecierea noastră celei de lângă noi? Greu de spus, și mai greu de făcut. Când noi, cei cu coaiele-n buzunar, alegăm după apreciere ca pruncul după țîță, avem tăria de a acorda acestă calitae și altora? Greu de crezut, pentru că e greu să sari peste umbra ta.
,,Recunoașterea” este nivelul următor, pe scara socială, care trebuie avut în vedere pentru creșterea ,,respectului” pe care noi susținem că-l avem pentru femei. ,,Recunoașterea” vine ca o primă medalie acordată meritelor femeilor, fie că sunt mame sau bunice.
,,Susținerea” (evident necondiționată ) și ,,Gratitudinea” sunt următoarele trepte pe care trebuie să pășim pentru a ajunge la cer.
Adică la ceea ce numim ,,Dragoste” – un cuvânt ce vine prea rapid și fără prea multă elocință masculină.
Așa-i că de la ,,Respect” la ,,Dragoste„ este un drum lung, pe care prea mulți dinte noi nu-l decriptăm, nu-l înțelegem sau nu îl putem parcurge, pentru simplul motiv că ne risipim energia și ,,talentul” pe parcurs? Noroc că natura a găsit drumul mai scurt, altfel n-am mai fi existat ca specie… Sic transit, gloria mundi! (Imitatio Christi)

Recommended For You