Piatra Neamț: mitropolitul Teofan va sfinți Troița dedicată martirilor din temnițele comuniste

Lucrările la Troița dedicată “martirilor din temnițele comuniste” au fost terminate miercuri, 12 mai, când a fost așezată și Sfânta Cruce, conform TeleM Neamt.Este important de menționat că pe data de 14 mai este ziua națională a martirilor români din temnițele comuniste. Să ne rugăm pentru toți acești eroi martiri, știuți ori neștiuți, să ne plecăm în fața sacrificiului lor și să aprindem o lumânare pentru sufletul lor!

”Vă mulțumesc tuturor preoților din Piatra Neamț care ne-ați sprijinit financiar și prin rugăciune la amplasarea unei troițe care să ne aducă aminte de martirii credinței și ai neamului românesc care și-au purtat crucea în închisorile comuniste. «Ei sunt boabele curate de grâu ale neamului românesc, ce au putrezit în temnițele comuniste, ca să încolțească și să rodească o nouă generație duhovnicească»” a declarat pr. protopop Valentin Tofan.

Troița este un gest de recunoștință adus de slujitorii Sfintelor Altare din Piatra Neamț pentru mărturisitorii și martirii din temnițele comuniste și rodul unui parteneriat între: Complexul Muzeal Național Neamț, Primăria Municipiului Piatra Neamț și Protopopiatul Piatra-Neamț. Duminică, 16 mai, la orele 14:30, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan va sfinți această troita. Troița este amplasată în Parcul Tineretului din Piatra Neamț. Gazeta de Buhusi va fi prezenta la acest eveniment.

De acest proiect s-au ingrijit pr. protopop Valentin TOFAN si Carmen FERMEZAN din partea Primariei Piatra Neamt.

 

Recommended For You

Leave a Reply