Specacole inedite la planetariul din Bacău

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău, prin subunitatea Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, vă invită să participaţi la o SESIUNE DE SPECTACOLE DE PLANETARIU „alături” de cei mai cunoscuţi astronauţi. Sub sloganul „Deschiși permanent pentru cunoaștere!”, specialiştii Observatorului Astronomic „Victor Anestinˮ Bacău, vă invită în perioada 28.05.2021 – 15.06.2021, la o sesiune de spectacole de planetariu.
Acestea se vor desfășura în intervalul 28.05.2021 – 15.06.2021, de marţi până duminică, după un orar fix, pe bază de programare telefonică, după cum urmează:
Ora 9:00 – Spectacolul DOUĂ BUCĂŢELE DE STICLĂ – 23:00 minute;
Ora 11:00 – Spectacolul DE PE PĂMÂNT ÎN UNIVERS– 31:45 minute;
Ora 13:00 – Spectacolul CĂTRE ALTE LUMI – 28:41 minute;
Ora 15:00 – Spectacolul CĂLĂTORIE CĂTRE UN MILIARD DE SORI – 30:54 minute.
Accesul către sala de planetariu se va face în grupuri de maxim 5 persoane, pe trasee stabilite şi comunicate la intrare, pentru a se evita contactul cu vizitatorii din expoziţie.
În sala de planetariu, se va aloca câte un scaun liber între fiecare dintre spectatori. Pentru a face mai plăcută experienţa, pe scaunele care trebuie păstrate libere, se află imagini ale celor mai cunoscuţi astronauţi. Vizionarea spectacolului este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală şi purtarea măştii de protecţie.
La cererea cadrelor didactice / însoţitorilor de grup se pot programa şi alte spectacole de planetariu cu subiectele din domeniul astronomiei enumerate mai jos.
– CĂTRE ALTE LUMI – 28:41 minute
– CĂLĂTORIE CĂTRE UN MILIARD DE SORI – 30:54 minute
– ÎN ADÂNCUL CERULUI – 30:16 minute
– DOUĂ BUCĂŢELE DE STICLĂ – 23:00 minute
– DE PE PĂMÂNT ÎN UNIVERS – 31:45 minute
– MISTERUL MATERIEI ÎNTUNECATE – 38: 30 minute;
– UNIVERSUL – DESPRE TEMPERATURI ÎNALTE ŞI ENERGIE – 35:45 minute
– ARHEOASTRONOMIE MAYAŞĂ – 28:40 minute
Atenţie!
Accesul vizitatorilor se va face fără a depăşi 50% din capacitatea sălii de spectacole de planetariu (25 persoane maxim!). Accesul în sala de spectacole de planetariu se va face cu respectarea reglementărilor în vigoare. Ne rezervăm dreptul de a modifica programul comunicat dacă situaţia epidemiologică o va impune.
Întrucât pentru fiecare spectacol numărul de persoane care pot participa este limitat, participarea se va face doar pe bază de programare telefonică anterioară!
Important!
Accesul vizitatorilor pentru a participa la spectacole, se va face restricționat, conform reglementarilor în vigoare, dat fiind contextul generat de prezența virusului Sars Cov 02. Pentru a avea acces, persoanele trebuie să aibă temperatura sub 37,5 grade, să poarte mască pe toată perioada prezenței în clădirea Observatorului Astronomic si să atingă cat mai puține suprafețe.
Pentru înscrieri vă așteptăm să ne contactați la:
Observatorul Astronomic: tel: 0234 513724,
Persoane de contact: Muzeografii Observatorului Astronomic.
Astfel vor avea acces în sala de spectacole de planetariu:
– minim 10 persoane / spectacol
– maxim 25 persoane / spectacol
Tarif : 5 lei / persoană / spectacol
Pentru vizitarea expoziţiei Tarifele sunt:
– 2 lei elevi, studenţi (grup şi individual);
– 3 lei grupuri organizate şi pensionari;
– 8 lei taxă individuală;
Vă aşteptăm să ne vizitaţi şi să vă relaxaţi activ!

Recommended For You

Leave a Reply