Un șarpe de 7 metri a fost prins în lacul de la insula de agrement Bacău

În lacul de lângă insula de agrement din Bacău a fost prins un șarpe de 7 metri lungime și 50 cm grosime. Un adevărat monstru, care a creat numeroase probleme. Poza lui a fost  făcută publică pe rețelele de socializare în ultimele zile. Este posibil ca unele din persoanele date dispărute să fi fost atacate de acest adevărat monstru aquamarin. Din cauza acestui animal feroce, toate păsările de pe lacul de agrement au sfârșit în gura sa. O mulțime de pelicani, cocostârci, lișițe sau pupeze au fost halite pe nemestecate de pitonul băcăuan. Periculosul animal, spun martorii întâmplării, ar fi mâncat și o capră adusă la păscut pe malul lacului (pe partea opusă insulei, unde sunt case). Cert este că proprietarul caprei a găsit funia ruptă cu care era priponită capra și urme de sânge pe mal și pe funie. Fostul primar Nichita a declarat anul trecut că, de multe ori, lucrările la insula de agrement au fost întârziate de problemele provocare din cauze necunoscute. Acum s-a descoperit, prin cercetare epistemiologică, că aceste cauze (cauciucurile rupte la camioane) erau provocate de șarpele gigantic.

Cei trei pescari care l-au capturat au spus că totul a pornit de la o întâmplare simplă, ei venind doar să pescuiasă. Unul dintre cei trei pescari viteji a pus în cârligul undiței o broască mare pe post de momeală pentru somn. Avrea o mulinetă performantă, din Italia, iar nylonul era gros, ca pentru peștii cei mari, care i-au făcut mereu probleme. Șarpele de 7 metri a înghițit broasca cu totul și apoi a dat să se scufunde în adâncuri. Dar pescarul a tras cu putere contra și i-a înfipt ancora cu cele 3 cârlige în buzele groase. Atunci, povestește pescarul, animalul furios a zvâcnit puternic din coadă si l-a răsturnat pe pescar, de era să-și scape undița în lac. Ceilalți doi prieteni au sărit imediat după undiță și au reușit, cu foarte mare greutate, să strunească animalul furios. Apoi, doi dintre pescari l-au tras la mal, șarpele zvârcolindu-se. Al treilea pescar a stat aproape de mal, cu o bâtă, ca să-i zdrobescă țeasta animalului feroce și periculos, dar degeaba. Când a văzut că n-are succes, s-a folosit de sticla pe care o avea la îndemână, a spart-o (chiar dacă era jumate cu țuică ) și cu aceasta l-au tăiat la gât.  Deși l-au lovit de mai multe ori și l-au tăiat, șarpele a murit abia la apusul soarelui, după câteva ore în care pescarii s-au chinuit cu toată forța lor să învingă balaurulul din lac.  Autoritățile locale, alarmate de zarvă de cetățenii care priveau îngroziți de pe celălalt mal, au ajuns prea târziu ca să mai ajute pe bieții pescari istoviți. Șarpele monstruos a fost cântărit și avea greutatea de 713 gk. Muzeul de artă Grigore Antilopa s-a oferit imediat să preia exemplarul pentru a-l expune în fața Parlamentului din în București. Dar primarul Viziteu a spus că acest șarpe monstruos este proprietatea orașului Bacău. el a spus că  șarpele de 7 metri va fi expus în sala de ședințe a consiliului din Bacău: consilieri care nu votează proiectele sale să vadă dihania de aproape și stea cu frica-n spate.

Vom mai reveni cu detalii de la Muzeul de Antropologie Naturala, Antichități si Oseminte de Dinozauri Paleologici din Bacău, care l-a luat spre îmbălsămare și studiu.

(articol scris de Ion Neculce)

Recommended For You

Leave a Reply