Ciclism șosea: Turul Colinelor, ediția a II-a

A doua ediție Turul Colinelor la ciclismul de șosea va avea loc pe 12-13 iunie 2021.
Datorită faptului că prima ediție desfășurată anul trecut în județul Bacău a fost un real succes, ACS Rally Spirit va organiza în perioada 12-13 iunie 2021, cea de-a doua ediție Turul Colinelor. Competiția ciclistică este organizată sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu RoadGrandTour acolo unde toți cei interesați se pot înscrie deja.
La fel ca și la prima ediție cursa va fi împărțită pe durata a doua zile, respectiv sâmbătă 12 iunie atunci când concurenții vor avea de parcurs proba Criterium în centrul orașului Bacău, cursă cu adițiune de puncte: sportivi elite 1h, sportivi amatori 40’, feminin Open 40’. Traseul va fi construit în centrul orașului Bacău pe Calea Marășesti și va avea o lungime de doi km, urmând ca, în premieră pentru ciclismul din Romania, Turul Colinelor, să fie transmis în direct atât pe canalul de televiziune SportExtra, cât și pe pagina RoadGrandTour.
În ziua secundă a competiției, duminică 13 iunie, va avea loc proba de fond în lungime de 100km cu startul festiv în centrul orașului Bacău, Piața Tricolorului, la ora 10:00. Startul tehnic va fi la ieșirea din oraș, iar finish-ul va fi Mânăstirea Răchitoasa ora 13:00. Timp de control (timpul maxim la care poate sosi ultimul concurent) – 15:30.
Detalii despre traseu, regulamentul de participare si inscriere se gasesc pe Road grad Tour.
„Ne bucurăm pentru succesul avut cu prima ediție Turul Colinelor și de aceea în acest an am propus Consiliului Județean Bacău organizarea a trei etape ciclistice care se vor desfășura pe raza județului Bacău sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu RoadGrandTour. Mulțumim încă odată Consiliului Județean Bacău pentru implicare totală în evenimentele organizate de noi, dar și partenerilor care ne sunt alături și fără de care nu am putea susține aceste competiții sportive.” declara Adrian RASPOPA, președintele ACS Rally Spirit.
Cele trei evenimente ciclistice care vor avea loc în județul Bacău în acest an sunt:
• Turul Colinelor 12-13 iunie,
• Drumul Eroilor 21-22 august, traseu Targu Ocna – Dărmănești,
• Gentleman’s Bacău Tour 02 octombrie.
Partenerul nostru tradițional care validează toate competițiile sportive pe care le organizăm, compania DEDEMAN, va fi și în acest an sponsor al competiției.
De asemenea, apropierea cu lumea auto se va evidenția și cu această ocazie, mașina oficială a competiției fiind SKODA ENYAQ iV. Cei de la SKODA au ales special acest model pentru a fi în concordanță cu cicliștii și a contribui la protejarea mediului și a marca, totodată, ziua mondială a bicicletei care va fi sarbatorită cu aproximativ o saptămană înaintea competiției pe data de 3 iunie. Brandul 4F dedicat articolelor sportive se alătura competiției Turul Colinelor în acest an și va oferi premii substanțiale câștigătorilor. 4F participă la cele mai mari evenimente sportive la nivel mondial și este prezent în viața echipelor sportive locale.
Turul Colinelor este găzduit de Consiliului Județean Bacău, având ca partener principal compania DEDEMAN.
Turul Colinelor este organizat de ACS Rally Spirit sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu RoadGrandTour, cu sprijinul Primăriei Bacău și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău „Ștefan cel Mare”.
Parteneri: FIALD – constructor și dezvoltator imobiliar, 4F – furnizor de echipament sportiv specializat, Crama PANDORA – furnizor al șampaniei câștigătorilor și Aqua Carpatica – care vor asigura hidratarea concurenților.
Imagini de la editia 2020 a Turului Colinelor – editia I – © FotoȘ Iulian Pascaluta / Coolpix Image Agency

Recommended For You