Crimă la Marginea, partea a II-a: ucigașul îngroapă victima în curtea sa

Ordinul judecătoresc de protecție a umplut paharul, dezlănțuind furia criminalului

Claudiu Pitaru, agresorul tatălui său, este obligat de ordinul de protecție judecătoresc (dosar 826/199/2021) să părăsească casa în care locuia cu fratele și tatăl său. Unde să plece fostul pușcăriaș? nu avea unde, mai ales că avea și o concubină cu 3 copii. Ordinul de protectie al Judecatoriei Buhusi este dat pe data de 25 mai 2021, iar crima s-a produs joi seara, 27/28 mai 2021, într-o văgăună departe de șoseaua care merge prin pădurea Runc. Dar cum s-a ajuns la crimă?

Noi știm, pe baza informațiilor de care dispunem la acest moment și prezentate în prima parte a articolului, că situația din familia Pitaru s-a degradat permanent și rapid. Nimeni n-a văzut tabloul complet al situației. Scandalurile dintre bătrânul Vasile Pitaru și fiul lui Claudiu au plecat de la dorința pușcăriașului de a locui împreună cu ibovnica sa chiar în casa din marginea pădurii Runc din Buhuși, jos în vale. Acolo sărăcia era la ea acasă, iar bătăile și certurile se țineau lant. Locuitorii din Marginea declară că între 25 si 27 mai, Poliția Buhuși nu a fost văzută în zona cartierului Marginea ca să interzică accesul pușcăriașului Claudiu Pitaru la locuința tatălui său, așa cum prevede legea. Deci cine a pus în aplicare ordinul de protecție? S-a respectat termenul maxim de 5 ore pentru comunicarea hotărârii judecătoriei către poliție?  Și-a îndeplinit Poliția Buhuși obligația legală care ,,constă în îndatorirea de a supraveghea modul în care se respectă ordinul de protecţie şi de a sesiza organul de urmărire penală în caz de sustragere de la executare”? mai ales că ,,elementul infracțional” în cauză este binecunoscut polițiștilor buhușeni.

Deoarece pe Claudiu Pitaru nu l-a deranjat nimeni din Poliție, acesta a continuat să locuiască cu bătrânul său tată. Iar pușcăriașul a preferat să rezolve lucrurile cum a dorit el și concubina sa. Un localnic din Marginea a declarat, sub mențiunea anonimatului, că l-ar fi auzit pe criminal spunând ,,Da? Las că-l dezmoștenesc eu pe el, nu el pe mine!”, făcând referire la tatăl său, care la acel moment nu era ucis.

Este joi seara, 27 mai 2021. Criminalul Claudiu și-a făcut planul pentru a pune cap zilelor părintelui său, așteptând să vină seara pentru ca în întuneric să nu fie văzut de vecini. În curtea casei sale era săpată, de mai mult timp în urmă, o groapă adâncă de 1,5 m, pentru un WC. În casa din imaginea de mai jos se aflau cel puțin 4 membri ai familiei Pitaru: bătrânul Vasile, pușcăriașul Claudiu și ibovnica sa, precum și un minor de 11 ani, Giani, fratele lui Claudiu. Bătrânul Vasile Pitaru adoarme pe-un pat, după ce consumase ceva alcool la crâșma din deal, conform declarațiilor localnicilor care au băut cu el. În altă cameră, Claudiu îl pune pe fratele său minor să ia o bâtă și să-i dea una în cap tatălui său. Acesta execută ordinul fratelui său, dar copilul nu reușește să-l lovească pe tat-su așa de tare încât să-l omoare din prima. Lovit în cap, Vasile Pitaru se scoală din pat și vrea să iasă din casă în curte, strigând după ajutor. Acum intervine Claudiu Pitaru, fiul său, care, bărbat fiind,  îl împiedică să iasă din casă și începe să-l lovească peste cap cu bâta. Ura îi dă atâta putere încât lovește sălbatic, crăpându-i țeasta omului. Acesta cade mort, în casă. În toiul nopții, mortul este cărat din casă și aruncat în groapa săpată pentru WC, aflată la 20 m (vezi foto). Apoi este acoperit cu pământ și buturugi putrezite, iar hainele lui sunt arse. Deasupra movilei de pământ, autorul crimei, împreună cu cei care au participat la această scenă terifiantă, pune iarbă cosită, ca să pară că ar fi crescut acolo… Oamenii locului spun că mortul ar fi fost și el pușcăriaș în tinerete, tot pentru astfel de fapte. Iar acum, ,,elevul și-a depășit profesorul”.

A doua zi, vineri, 28 mai, și a treia zi, sâmbătă dimineață, criminalul Claudiu Pitaru este văzut de localnici, dar bătrânul lor tată, poreclit ,,Ghebosu”, mort acum, nu este văzut. Un localnic a povestit, pentru Gazeta de Buhuși, că l-a văzut pe ucigaș și că ,,omul era foarte pasiv, era bine dispus”. Acesta a discutat cu făptașul referitor la caii săi, care pășteau pe iarba gospodarului. Omul i-a reproșat că să-și stăpânescă caii, (adică sa nu-i lase liberi), căci vrea să cosească iarba. Ucigașul i-a întors vorba gospodarului cum că pe-acolo sunt mai mulți cai care pasc, dar omul i-a atras atenția că a văzut doar caii lui. Apoi, făptașul Claudiu Pitaru a luat caii si-a plecat în altă parte, dar s-a întors repede înapoi zicând omului cu pășunea că ,,Vrea să vândă cai, înhămați la căruță, pentru că vrea să plece în Germania. E plecat și Ghebosu (porecla lui taică-su, mortul) în Germania. Lasă să-i vândă omul!” De fapt, criminalul voia să acopere lipsa tatălui său prin răspândirea zvonului că ar fi fost plecat în Germania. Dar cum oamenii îl cunoșteau bine pe bătrân, că era sărac lipit pământului, cine îl credea pe fiul criminal că tatăl său ar fi avut bani peste noapte să plece din țară? Prietenii de pahar ai mortului erau ei bețivi, dar nu toți erau și proști. Iar acolo vorba zboară mai ceva ca pe facebook…

În partea a III-a veți afla cum s-a descoperit crima și cât au umblat polițiștii până să afle adevărul.

 

 

Recommended For You