Crimă la Marginea, partea I: ucigașul își aduce acasă concubina cu trei copii

Scandalul a pornit de la o femeie cu care trăia făptașul

Claudiu Pitaru abia ieșise din pușcărie. Era un personaj cunoscut judecătorilor pe spețe penale, care îl condamnaseră anterior la 8 luni de pușcărie pentru ultraj, lovire și alte violențe contra unor polițiști (dosar 1216/199/2018).  Anterior acesta mai fusese condamnat pentru furt de lemne, procesul fiind câștigat de Romsilva, paguba fiind de 404 lei (dosar 49/199/2018).

Concubina lui avea trei copii împreună cu el.  Ea a fost adusă de Claudiu Pitaru să locuiască, cu el și cu tatăl său, într-o casă sărăcăcioasă din cartierul Marginea, orașul Buhuși. Pitaru Vasile, de aprox. 60 ani, nu era de acord ca fiul său, Claudiu, să trăiască cu această femeie tocmai în casa lui. Această disensiune a fost baza unor scandaluri interminabile, la care nici o parte nu renunța. Iar de la scandal la violență domestică nu este decât un pas, este clar că lucrurile au luat-o razna. Tensiunile dintre Vasile Pitaru și familie au ajuns la Judecătoria Bacău (dosar 4082/180/2021), unde bătrânul era reclamat pentru că și-ar fi alungat nevasta cu tot cu puradei, din casa din Marginea. Le-a aplicat și rele tratamente minorilor. În aprilie 2021, Regina Iancu, mama lui Claudiu, obține în instanță un ordin de protecție pentru ea și cei patru copii minori împotriva bătrânului ei ,,sot”. Astfel,  aceste tensiuni familiale se aduna impotriva capului familiei.

Fiul, Claudiu Pitaru, a început să-l bată în mod repetat pe tatăl său deoarece acesta nu o voia pe ,,iubita sa” în casa lui. Țiganul nu știa de proverbul ,,Dragoste cu dea sila nu se face…” Împreună cu ei locuia și un minor, Giani, de 11-12 ani, frate cu Claudiu. Conform declarațiilor vecinilor, bătrânul Pitaru Vasile i-ar fi făcut anterior acte de moștenire pe locuință și terenul din str. Marginea nr. 46 (în vale), Buhuși. În urma bătăilor repetate, Vasile Pitaru îi spune că-l va dezmoșteni pe Claudiu și pe 5 mai 2021 depune plângere la Judecătoria Buhuși, cerând un ordin de protecție contra fiului său și a concubinei sale, care îi mai făcea vizite (dosar 722/199/2021). Văzând asta, cei doi ,,o lasă mai moale” cu bătăile administrate tatălui lor. Ei reușesc să-l înduplece pe bătrân să-și retragă cererea pentru ordin de protecție de la Judecătoria Buhuși, in data de 13 mai 2021. Culmea ironiei, în urma retragerii cererii de protecție, bătrânul este obligat de judecător să plătească 2500 de lei onorarii avocați drept cheltuieli de judecată. Mai mult ca sigur batrânul a cerut fiului său să achite cheltuielile de judecată, deoarece din cauza fiului pușcăriaș și bătăuș a depus pplângerea. Iar aceasta a constituit un nou ,,măr al discordiei” în familia lor, care s-a adăugat la disensiunea cu privire la femeia concubină. Dar bunele maniere ale pușcăriașului Claudiu Pitaru nu țin prea mult, iar acesta începe, din nou, să-l bată pe tatăl său. Bătrănul depune din nou, pe 21 mai, o nouă cerere de protecție la Judecătoria Buhuși. El obține, pe 25 mai 2021 (săptămâna trecută), un ordin de protecție contra fiului său (dosar 826/199/2021). Ordinul de protecție prevedea  ,,evacuarea temporară a pârâtului (Pitaru Claudiu) din locuinţa (…) indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate și reintegrarea victimei (Pitaru Vasile) în locuință”. Adică tatăl îl dă afară din casă pe fiul său, chiar dacă anterior îi făcuse acte de moștenire. Ordinul era valabil pentru 4 luni de zile si, conform Hotarârii nr. 74/2021 din 25.05.2021 acesta trebuia comunicat Poliției Buhuși. Cât de repede a acționat Poliția buhușeană nu știm, dar știm că în acea familie lucrurile au scăpat de sub control. Probabil judecătorul acestui caz nu cunoștea gravitatea reală a situației pentru a impune rapid măsuri de forță împotriva viitorului criminal Claudiu Pitaru. I-a interzis doar să se apropie de tatăl său la mai puțin de 50 de metri. Evident, această interdicție a fost tratată cu sictir de un condamnat penal înrăit de sărăcie și împins mereu de concubină să pună mâncare pe masa celor patru copii. Știa judecătorul de caz că pârâtul era un fost pușcăriaș care bătuse crunt 4 polițiști buhușeni? Probabil ordinul de protecție nici n-a plecat de la Judecătoria Buhuși spre Poliție când lucrurile s-au desfășurat prea repede și tragic pentru Vasile Pitaru. În partea a II-a veți afla cum s-a petrecut crima și ce s-a întâmplat în acea noapte.

În imagine este casa lui Vasile Pitaru, în care locuiau Claudiu Pitaru (fiu) și concubina lui, împreună cu fratele său Giani (11 ani).

Recommended For You

Leave a Reply