Dintre șefii mari de la București, cine mai vine la Buhuși?

Azi, Ludovic Orban a vizitat orașul Moinești.

Orban este totuși președintele Camerei Deputaților și președintele PNL. Vizita lui m-a pus pe gânduri și m-a făcut să privesc mai atent la orășelul nostru. Care dintre șefii mari de la București mai vine la Buhuși? Știe cineva că și Buhuși există pe hartă? Mă tem că nu… Poate că, pentru ei, doar când e vorba de voturi contăm?

Avem (și am avut, de 20 de ani) primar din partea PSD. Dar președintele mare al PSD, Marcel Ciolacu, a venit vreodată pe la Buhuși, să vază cum stă treaba, să bea o cafea cu primarul Zaharia, din banii primarului, că golanii opozitiei i-au tăiat protocolul…? N-a venit. Despre Viorica Dancila, fost prim-ministru PSD, nici nu poate fi vorba. În mandatul ei a venit de două ori la Bacău si apoi prin județ, dar la Buhuși niciodată. Doar banere cu ea au fost… Dragoș Benea, acum europarlamentar, a venit rar de tot. Nici eu, ca gazetar, nu mai știu când a venit, parcă prin 2019 am scris, darmite lumea din oraș… Dar niciodată n-a mers prin oraș să întrebe oamenii cum trăiesc sau dacă sunt mulțumiți de primarul său, sau ce părere au de fostul primar Ionel Turcea, girat de el o groază de ani. Până la urmă a uitat și Dragoș Benea de Buhuși… poate forțat de condamnarea celui pe care l-a susținut altădată și ejectat din PSD ca o măsea stricată? Dacă Ciolacu sau chiar Viorica Dăncilă veneau prin Buhuși și străngeau babele și moșii de mână prin piață sau se pupau cu ei, vă garantez că Zaharia ar fi fost votat de 90% din buhușeni. Dar n-au venit.  Acum nu mai eram în situația de-a avea consilieri incompatibili sau condamnați penal. Măcar erau toti de la un partid, ca pe vremuri. N-au învățat nimic de la Iliescu.

Din partea cealaltă, a ,,opoziției unite” PNL – ProRomania – ALDE, cine-a venit? Păi, situația e la fel, adică mai rea: nimeni. La PNL,  Ludovic Orban n-a călcat în Buhuși, dar ni l-a recomandat pe musiu #conuDiaconu că va fi… viitorul primar (asta se întâmpla la Bacau.) N-a fost așa, iar pe Ludovic Orban nu l-a durut gura să vorbescă. Rares Bogdan a venit pentru o oră la Buhuși, să facă poze cu niște maimuțoi pe scările Casei de Cultură. Apoi a plecat la Bacău. Dar el nu era mare șef, ci jurnalist arhicunoscut.  Actualul prim-ministru Florin Cîțu nu cred că are pe agendă vreo vizită la Buhuși, deși Florin Diaconu mi-a zis odată că ,,el e bun amic cu Cîțu”. Poate o fi amic la fel cum sunt eu cu Klaus… Sau n-am înțeles eu bine: s-o fi folosit de amiciție ca să fie angajat la Oficiul Județean de Cadastru Bacău?

Din partea Pro Romania, Victor Ponta nici n-a auzit de acest oraș, iar prin campania din toamna 2020 a trecut doar prin comunele din județ. Buhuși, pauză. Noi am scris atunci că  fostul prim-ministru nu vrea să audă de-un penal ca Ionel Turcea, dar… poate nu mai avea benzină la mașină?

La ALDE, Călin Popescu Tăriceanu (baby-face) n-a călcat în Buhuși și nici nu va veni vreodată. E prea ocupat cu nevestele și apoi mai cred că are o greață imensă când aude de Cojocaru și alianțele pe care le face acum. Sau poate că nici nu-l mai interesează? Așa vrea opoziția să câștige electoratul, doar cu rebuturile locale și fără aportul de imagine a politicii cu ștaif de pe malul Dâmboviței?

În concluzie, faptul că orașul nostru este ,,neatractiv” pentru marii șefi politici de la București, nici măcar în trecere, spune mai multe decât pot eu scrie.

PS: in noiembrie 2000, il fotografiam pe Ion Iliescu venit în Buhuși pentru campania electorala (contra lui Vadim Tudor). De atunci, târgul nostru n-a mai avut parte de nici o vizită la nivel înalt.

Recommended For You

One Comment to “Dintre șefii mari de la București, cine mai vine la Buhuși?”

  1. Votantii PSD au fost jigniti de modul in care a fost alcatuita lista de candidati la consilieri locali. Au candidat unii la PROSTEALA, stiind din start ca nu o sa-si ia postul in primire sau ca o sa renunte la el repede.

Leave a Reply