Primarul comunei Gârleni, Eusebiu TANCAU, condamnat definitiv pentru delapidare

Comuna Gârleni rămâne fără primar: Eusebiu Tancău a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bacău la închisoare cu suspendare, pentru delapidare, scrie Ziarul de Bacău.

Eusebiu Tâncău  a fost condamnat inițial la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare și interzicerea dreptului de a deține funcții publice și de a fi ales. Judecătoriii de la Judecătoria Buhuși au decis și amânarea executării pedepsei, inclusiv a „suplimentului” de interzicere a drepturilor.Curte

La apel însă, judecătorii Curții de Apel Bacău au decis să admită acțiunea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buhuşi și au transformat pedeapsa, în sensul că au menținut condamnarea la 1 an și luni 4 luni de închisoare și au anulat suspendarea și amânarea executării. Astfel, în urma sentinței de azi, primarul Eusebiu Tancău  rămâne fără funcție, fiind condamnat la închisoare cu suspendare și interzicerea drepturilor electorale. El va avea de efectuat și 100 de zile de muncă în folosul comunității, la Primăria Hemeiuș.

Prefectul Leonard Bulai a anunțat ce urmează, din punct de vedere legal. „Așteptăm ca, în termen de 10 zile, secretarul general al comunei Gârleni să ne comunice hotărârea, apoi, prin Ordin de Prefect, primarul va fi demis. În circa 6 luni, se vor organiza alegeri”.

Gârleni este a doua comună din județ unde se vor organiza alegeri parțiale anticipate, după ce, la Tamași, primărița Veronica Donțu a fost condamnată la patru ani de închisoare, cu executare.

Recommended For You