Preotul Cozma numit protopop misionar al Eparhiei Romanului si Bacaului

De la 1 august 2021 preotul protopop Vasile Cozma a fost numit protopop misionar pentru tot cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. Ca activitate, aceasta inseamna tot ce apartine de aspectul misionar, respectiv relatiile bisericilor ortodoxe din eparhia Romanului si Bacaului cu celelalte culte, in sensul dialogului si al comunicarilor interconfesionale cu acestea, dar si altfel de aspecte religioase. La Mitropolia Moldovei si Bucovinei exista asemenea post, dar s-a considerat necesara infiintarea lor la nivelul de arhiepiscopiilor.

Părintele protopop Vasile Cozma ne-a declarat că aceasta este o nouă provocare pentru domnia sa și va depune toate eforturile pentru a face față. Dânsul a menționat că va continua și activitate de păstorire a Protoieriei Buhuși,  inclusiv activitățile social-filantropice, cinstind totodată numele orașul nostru. Activitate care, după spusele enoriașilor mai apropiați lui, o face cu tragere de inimă, chibzuință și eficiență economică.

Cât dinspre noi, îl asigurăm că are în echipa Gazetei de Buhuși un sprijin pentru popularizarea activităților bisericii, fiind conștienți că ,,binele de știut” trebuie împărtășit tuturor buhușenilor.

Recommended For You