Cristian Cojocaru, oaia neagră a Consiliului Local

În ședința de astăzi a Consilului Local, consilierul ALDE Cristian Cojocaru s-a transformat din ,,berbecul opoziției” în ,,oaia neagră” a consilierilor. Un proverb românesc spune: ,,Cine seamănă vânt, culege furtună!” Astăzi, unii din consilierii opoziției au recunoscut că au căzut pradă manipulărilor politice puse în scenă publică de consilierul Cojocaru și s-au întors împotriva lui.

După alegerea viceprimarului în noiembrie 2020, Cristi Cojocaru a preluat, impreună cu Ionel Turcea, conducerea opoziției politice formată din PNL-ALDE-Pro România. Astfel, Cojocaru a devenit ,,berbecul opoziției” din C.L. Buhuși. ,,Berbec” care, s-a dovedit  în ședința de azi, că a dus ,,oile neexperimentate ale opoziției” direct în prăpastie. Cojocaru Cristian a reușit să-și determine colegii consilieri să nu voteze/respingă unele proiecte propuse de administrația Zaharia. Dacă la consilierii mai tineri putem trece cu vederea dificultatea înțelegerii unor chestiuni legislative si anticiparea efectelor votului dat de ei, la consilierii mai ,,docți” (Rotaru, Dornescu, Diaconu) așa ceva nu era permis. Cu toții au căzut pradă manipulărilor lui Cojocaru. Fără a fi făcută o analiză de impact, consilierii opoziției conduse de ,,berbecul-lider” Cojocaru au tăiat fondurile unor instituții subordonate CL/primăriei, precum Clubul Sportiv CSO, Biblioteca Orășenească ,,G.Bacovia”, combustibilul pentru microbuzul școlar si altele. Efectele negative au început deja să se vadă.

Primul dintre efectele negative produse de opoziția codusă de tandemul Cojocaru/Turcea a fost că CSO Buhusi a ajuns aproape de colaps. Evenimentele care au afectat Clubul Sportiv Orășenesc s-au petrecut astfel:

  1. Clubul a ,,beneficiat” de tăieri de fonduri, care au afectat desfășurarea activității sale
  2. Structura conducerii clubului a cunoscut schimbări, unii din consilieri intrând în Consiliul de Administrație fără a avea cunoștințe de management sportiv, iar alte persoane din CA au fost îndepărtate
  3. Sub pretextul desmascării unor presupuse nereguli, consilierul Cojocaru a cerut primăriei Buhuși efectuarea unui audit intern la Clubul Sportiv.
  4. Supusă unor presiuni continue din partea opoziției, directorul clubului sportiv CSO, Elena Teslaru, a demisionat.
  5. Azi, consilierii opoziției și-au dat seama că CSO a ajuns în pragul colapsului și l-au invitat pe consilierul Cojocaru să dea o mână de ajutor la redresarea dezastrului provocat tot de ei. Acesta a refuzat.
  6.  Cojocaru, cel care a semănat vânt, începe să culeagă furtuna. El continuă să afirme că există ,,elemente care induc suspiciunea că s-a încălcat legea” și amenință cu dosare la instituții gen Parchet, DNA… deși raportul de audit nu semnala nereguli grave. Dar cine îl mai ascultă?

Despre toate aceste aspecte vom relata în zilele următoare, pentru a prezenta opiniei publice cum unii dintre consilierii aleși de dvs. să producă binele pentru comunitate generează, de fapt, mai multe probleme. Lupta pentru putere continuă, iar consilierilor nu le pasă de efectele negative (pentru cetățeni) apărute în urma activității lor defectuoase. Gazeta de Buhuși rămâne singurul mijloc de informare publică onestă în peisajul local buhușean.

Recommended For You