Rata de infectare COVID în creștere la Buhuși

Rata de infectare cu COVID este în creștere la Buhuși: de la 0,17 (27 aug.) rata s-a dublat în decurs de câteva zile, ajungând la 0,39 la mie (31 aug.).

Spitalul din Buhuși informează că rata de infectare este de 0,39 la mie, la data de astăzi. Comunicatul mai cuprinde și numărul pacienților COVID internați la secția de boli infecțioase din oraș: 11 pacienți, dintre care 2 pacienti din orașul Buhusi. Nu este specificat dacă pacienții sunt infectați de ,,vechiul” model de coronavirul sau cu modelul ,,Delta”, de proveniență indiană. Cazurile de infectare sunt ușoare spre medii, iar numărul pacienților a cescut de la unul (sătămâna trecută) la peste 10.

Totodată se precizează că la structura TI/DTA (Terapie Intensiva si Terapie Acuta), nu se afla nici un pacient internat, structura fiind momentan în conservare. Managerul Spitalului ,,Prof. dr. Eduard Apetrei” Buhuși face un apel public la buhușeni pentru respectarea normelor sanitare. ,,Este foarte important sa purtam corespunzator masca de protecție, sa ne dezinfectam mainile si sa respectam distantarea fizica. Trebuie sa tinem cont de cît de importantă este vaccinarea, acum disponibilă fără programare!

Recommended For You