A început un nou an școlar, tot în pandemie

A început un nou an școlar cu multă bucurie și exuberanță din partea majorității elevilor, dar și a profesorilor. Deși este pandemie, doar 15% dintre elevii peste 12 ani s-au vaccinat anticovid, iar 60% din personalul didactic este de asemenea vaccinat. Județele cu cei mai mulți elevi vaccinați sunt București, Cluj, Iași, Constanța, Timiș, conform datelor anuntate de ministrul educației. Momentan nu cunoaștem pozitia județului Bacău in topou judetelor cu elevi vaccinati.

”Sănătatea copilului tău înseamnă sănătatea familiei tale! Dacă ai neclarități despre modul în care se vor desfășura activitățile în acest an școlar, AICI ai toate detaliile”, le transmite secretarul de stat Baciu părinților.

Potrivit datelor centralizate de INSP până în 9 septembrie, până acum au fost vaccinate cu cel puțin o doză 177.801 persoane din categoria de vârstă 12-19 ani, din care 147.340 au deja schema completă. La Buhusi, nu cunoastem momentan care este situatia elevilor vaccinati, dar vom reveni dupa aflarea datelor. Cert este că in noul an scolar elevii vor trebui sa poarte la scoala doar mastile medicinale, asa cum am anuntat anterior.

Foto: Nona Paslaru

Recommended For You