,,Iohannis poate rezolva criza politică astăzi, în 15 minute, dacă îşi doreşte.”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că, dacă şi-ar dori, şefului statului ar putea rezolva criza politică actuală chiar astăzi, şi nu după 25 septembrie, în cadrul unui aşa-zis “tête-à-tête” de 15 minute. În plus, Orban a afirmat că liberalii care blochează procedura parlamentară a moţiunii de cenzură defilează sub “stindardul parteneriatului cu preşedintele Klaus Iohannis”.

“Şi acelaşi lucru este valabil şi pentru preşedintele României. El poate să rezolve criza astăzi. Are tot ce îi trebuie la dispoziţie pentru soluţionarea crizei. Şi este apanajul sau constituţional, este obligaţia constituţională să se implice pentru rezolvarea acestei crize. Soluţiile sunt simple. Un tête-à-tête de 15 minute… în sensul deblocării situaţiei politice”, a precizat Orban.

Întrebat dacă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că poate rezolva criza în 15 minute, liderul PNL a spus următoarele:

“Acum am folosit o exprimare… sau… sau… evident, pentru că hai să fim cinstiţi, vedeţi că colegii mei care blochează procedura parlamentară a moţiunii de cenzură sau se fac scut uman, toţi defilează sub stindardul parteneriatului cu preşedintele Iohannis. Sunt convins că preşedintele Iohannis poate să îi convingă pe colegii săi de lucrurile pe care eu nu pot să îi conving, [lucruri – n.r.] care sunt constituţionale şi în interesul fundamental al României”.

De asemenea, întrebat care ar fi, în opinia sa, motivul pentru care preşedintele României nu ar dori să rezolve rapid criza, Orban a transmis că nu este purtătorul de cuvânt al şefului statului şi că, din acest motiv, nu are un răspuns.

“Dar am spus un lucru pe care îl cunoaşte orice om care cunoaşte atribuţiile constituţionale ale preşedintelui şi ştie exact care este situaţia politică din România. Este nu numai atributul constituţional al preşedintelui să intervină într-o astfel de situaţie, dar preşedintele are cu certitudine posibilitatea de a rezolva criza nu după 25 septembrie, ci astăzi, dacă îşi doreşte”, a continuat şeful PNL.  Totodată, Orban a fost întrebat dacă premierul Florin Cîţu greşeşte prin faptul că nu renunţă la şefia Guvernului:

“M-aţi mai întrebat şi eu v-am dat răspunsul că eu am ştiut să îmi dau demisia când am considerat că este bine pentru România. Consider că este mult mai importantă România decât un moment politic din viaţa unui lider politic. Întotdeauna, trebuie pus pe prim plan interesul României”. (Epoch Times)

Recommended For You

Leave a Reply