Declarație surprinzătoare a primarului Zaharia

La sfârșitul ceremoniei sfințirii capelei mortuare a cimitirului central din Buhuși, primarul Zaharia a făcut o declarație pe cât de inedită, pe atât de surprinzătoare. Acesta a declarat public că:
,,La Buhusi, lucrurile temeinice se fac împreună cu binecuvantarea lui Dumnezeu, și asa vrem să facem întotdeauna! Asa s-a întâmplat și așa se va întampla întotdeauna! Doamne ajuta!”
Oare la ce s-a referit domnul primar Zaharia: la alegerile locale? la alegerile parlamentare? la trecutul său de viceprimar? sau la trecutul fostului primar Ionel Turcea? sau la dosarele aflate in dezbaterea parchetelor? sau la politicile de partid care vă dictează să lăsați imobilele sa se facă ,,praf” (capela mortuară este un exemplu, dacă tot veni vorba!) pentru un ,,laitmotiv” de-a construi (=cheltui bani) cu firmele de casă? Sau vreți să bravați în fata micului dvs. electorat care a venit azi la ceremoniile religioase, restul beneficiind de ,,binefacerile noii capele”?
Primarul Zaharia face ,,balet” pe aceleasi variatiuni politice, tema ,,simfoniei”  fiind cunoscută doar de cercurile apropiate sau de inițiați. Politrucii săi din CL nu bagă de seamă, ei execută! Un lucru este clar: ,,orchestra buhușeană” de la putere a început sa cânte cam ,,lălăit”, iar dirijorul este sub observație. Știm, lucrurile sunt în permanentă schimbare, precum unele aspecte ,,lunecoase” din zodiacul domniei sale. Noi suntem observatori, așteptăm denodământul!
Expresia ,,și asa vrem să facem întotdeauna!” imi sună deosebit de sumbru, dar cinic de adevarat, dacă mă gândesc la istoria recentă a orașului nostru. Recunoașteți că dvs. nu vă gânditi la viitorul târgului nostru când stipulați aprioric dorința mioritică de încremenire istorică-patriotică a conștiinței, nu-i așa? Dom primar, v-a luat gura pe dinainte într-un moment de euforie? sau râdeți de noi că avem capela nouă într-un oraș în care buhușenii nu se vaccineaza? Acestea nu sunt întrebări la care să ne răspundeți dvs, (oricum nu o faceți) ci pentru buhușeanul de rând, plătitor de taxe și care citește ,,Gazeta”… Și sunt mii!

Recommended For You