Incompatibilul Diaconu, delegatul PNL Buhuși la Congresul PNL, votează… Cîțu?

Că Florin DIACONU, președinte PNL org. Buhuși, este incompatibil, o știe toată lumea. (Aceasta a pierdul procesul cu Curtea de Apel Bacau in dosarul 546/32/2020, sentința fiind pronunțată in martie a.c., iar ulterior Diaconu Florin a inaintat recurs la ICCJ) Dar Diaconu este  singurul reprezentant al organizației PNL buhușene care va participa la Congresul PNL din 25 sept. din București. Consilierii locali nici nu știu cine va merge la congresul de la București, fiind lăsați în ceață… Pe cine preferă ei dintre Cîțu sau Orban? aceasta este o întrebare care nu are interes în PNL Bacău. De ce? S-au scris cărțile deja… de alții.

Este demn ca un incompatibil ca oportunistul Diaconu să reprezinte liberalismul buhușean, care ,,este admirabil(ă), e sublim(ă), putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire” ? Oare ce spun cei peste 1200 de votanți ai PNL Buhuși? Nu știm ce spun, dar putem ghici ușor!  Cu siguranță, după alegerile de anul trecut aleșii au uitat de ei… Avem informații că Diaconu ar vota pe Florin Cîțu, iar pronosticul nostru este că Diaconu va fi pariat pe calul pierzător. N-ar fi prima dată când pierde, e în firea lui. Votând pe Cîțu, incompatibilul Diaconu va lua ,,mîțu în brațe”… politic vorbind.

Dar ce ne mirăm noi că nu sunt consultați consilierii locali? Dumitru Lecca, președitele de onoare al PNL Bacău, nici el nu a fost invitat la congres. Acesta sustine intr-un interviu recent ca imaginea lui, de vechi liberal, a fost folosita de conducerea judeteana. În rest, ignoranță pe toată linia. Lecca susține că ,,nealegerea lui Ludovic Orban, în actuala conjunctură, ar însemna dispariția PNL ca partid important în România.”

Faptul că președintele Diaconu, rușinea în funție a PNL Buhuși, participă de unul singur la congres ne ridică mari semne de întrebare privind funcționarea , în termeni liberali, a filialei PNL Buhuși. Din discuția cu mai mulți consilieri locali ai PNL rezultă că nici unul dintre aceștia nu știu cine va participa la congres. Mai mult, această problemă internă, importantă, nici nu a fost pusă în discuție în partid în ultima săptămână… După ce i-am informat noi, aceștia au părut foarte surprinși. Despre funcționarea PNL Buhuși ca o căruță fără un vizitiu ager vom mai scrie. Până una-alta, PSD Buhuși este cel care va trage toate foloasele politice.

Privind lista delegatilor la Congresul PNL de sâmbătă 25 sept.2021, observăm că pînă și comuna Racova are 2 reprezentanți, iar orașul Dărmănești are 6 delegați, Moineștiul are tot 6 delegați. De aici putem trage concluzii, amare cei drept, privind calitatea conducerii lui Diaconu în filiala Buhuși si bineînțeles, cât de mult reprezintă acesta la nivel județean. Efectul secundar, dar important pentru acest târg, este că un PNL slab înseamnă că PSD ,,trag jarul la turta lor”…

Lista delegatilor penelisti din tot judetul Bacau este data mai jos (foto 2 – click pentru marire).

Recommended For You