Consilierii care laudă schimbarea bordurilor uită de străzile cu glod sau fără trotuare

În orașul Buhuși al anului 2021 mai există străzi de pământ, care la prima ploaie se transformă în străzi cu noroi. La acestea se adaugă și străzile care nu au trotuare sau trotuarele sunt foarte deteriorate. Sunt multe, iar cine locuiește în zonele marginale ale orașului Buhuși au de suferit din aceasta cauză.  Deși acestea sunt trecute în planul de lucrări al primăriei de mai mulți ani, până acum nimic nu s-a întâmplat. In administrația Zaharia au trecut deja 5 ani. De exemplu, din cauza trotuarului total degradat de pe str. Libertății, cetățenii merg pe marginea carosabilului (șoseaua națională). Carosabil care este rezervat doar circulației vehiculelor rutiere, iar folosirea de pietoni este foarte riscantă, în condițiile unui trafic intens precum este pe str. Libertății.

Cu toate acestea, astăzi primăria Buhuși a demarat o acțiune de schimbare a bordurilor degradate a scuarului central de pe str. Republicii. Aceste lucrări, doar pentru scuarul floricol central, costă administrația, deci buhușenii, 100.000 lei si sunt executate de SC Bloc BAC S.R.L. Cum se face că mereu, doar centrul orașului Buhuși este frumos, vopsit și curat întreținut? Ceilalți locuitori care trăiesc în zonele periferice sunt uitați de tot și… de toți politrucii. Aceștia vizitează zonele periferice doar în campanie, căutând doar voturi.

Se pare că există și unii consilieri locali, mai vocali de felul lor, care laudă schimbarea bordurilor din scuarul central al str. Republicii. Aceștia nu au făcut nici o analiză temeinică a situației existente, nu au identificat care sunt cauzele care au dus la degradarea prematură a bordurilor și nu au facut alte analize documentate ce țin de calitate și eficiență economică. Este paradoxal că acești domni consilieri spun, în postărilor lor demagogice, despre aceste borduri că au fost ,,o lucrare facuta de mantuiala de vechea administratie si continuata de actuala, prin “metoda mistria”…”  Să mai amintesc, cercetînd declarațiile recente postate pe FB, că tot dumnealor au scris că ,,Observam cum strazile sunt “asfaltate” cu pietris…”? Despre oamenii care merg pe marginea str. Libertății nu le pasă… le pasă doar de cei care merg pe stradă prin centru…. de parcă n-ar fi toți buhușeni.

Acești oameni de tip sperietoare de paie nu au coaiele politice necesare de a-l lua la bani mărunți pe primar, nu exercită un control eficient al lucrărilor deși funcția de consilier permite, nu cer documente. Aleșii locali guralivi, dar inofensivi politic, doresc doar ca ,,aceasta problema, care tine de esteticul orasului nostru, să fie rezolvata”. Mai grav, consilierii care au cerut schimbarea bordurilor, iar acum laudă schimbarea acestora, uită de străzile cu glod sau fără trotuare. Adică uită de buhușenii care locuiesc mai spre margine, dar plătesc și ei ca ceilalți.  Pentru a le reaminti consilierilor, noi le arătăm doar această imagine realizată azi, 27 sept, pe strada Libertății. Vă place, domnilor cu drept de decizie, acest trotuar de glod uscat?

 

Recommended For You