Victorie categorică a Textilei Buhuși în amicalul contra Viitorului Podoleni

Ieri, (21 oct. 2021, n.red.) la Podoleni, echipa buhușeană de fotbal ,,Textila” s-a impus categoric în fața ,,Viitorului” din localitate, cu scorul de 9:3, la pauza scorul fiind de 4:0. Desi mai mici ca varsta, juniorii lui Nae Butuc si Bogdan Gaucan au driblat admirabil ,,coloșii cu picioarele de lut” din liga a IV-a a judetului Neamt. Dar poate ca nici seniorii podoleni, cu început de burtică, nu s-au stresat prea tare pentru acest meci. Un lucru e clar: echipa juniorilor textilisti prinde aripi de la saptamână la săptămână, ceea ce este foarte bine. Am asistat la un meci de genul gheparzii contra hipopotamilor. Ce-i drept, si gazdele au reusit sa marcheze de trei ori, dar asta din gresala juniorilor noștri, nicidecum din contribuția talentului forbalistic al gazdelor.
Surpinzător pentru mine a fost declarația lui Nae de la sfarsitul primei reprize, cand lucrurile erau cam clare (scor 4:0). El a spus ca ,,Aș fi vrut ca Viitorul să-i bată!” L-am intrebat de ce si mi-a replicat că o victorie se poate întoarce, uneori, împotriva lor, in sensul că tinerii și-ar lua lumea în cap și nu ar mai munci. Da, este și asta o posibilitate de luat în calcul…
Dar, la finalul celei de-a doua reprize, când echipa sa câștiga cu scorul categoric de 9:3, Nae mi-a spus doar atât: ,,Băi, sînt buni”. Am citit în vorbele sale mulțumirea avută pentru câștigarea acestui meci, dar și hotărârea de a duce echipa mai departe, mai sus. Dânsul știe cel mai bine ce înseamnă, pentru o echipă tânără, povara unei tradiții și greutățile prezentului. Bravo, Textila!

Recommended For You