,,Textila Buhuși” și dușul scoțian

În aceasta după amiază, juniorii echipei ,,Textila Buhusi” au pierdut în fața celor de la CSM Bacău cu scorul de 2:3. Meciul a fost unul susținut, greu, care te ține cu sufletul la gură. Mai ales că în puternica echipă băcăuană joacă și trei sportivi din grupele superioare valoric. Ca să nu mai amintesc și de susținerea financiară din partea Primariei Bacău… Chiar dacă au pierdut acest meci acasă, partida a fost oarecum echilibrată în repriza a doua. Atacurile au venit si de o parte si de cealaltă, dar faptul că echipa Textila s-a trezit condusă cu 2:0 înainte de jumătatea primei reprize a fost, pentru ei, un duș scoțian necesar. Golurile înscrise de oaspeți au fost posibile datorită unor greșeli inadmisibile făcute de juniorii textiliști, nicidecum din faze spectaculoase. Spre deosebire, buhușenii au marcat cele două goluri astfel:

  • în minutul 30 din prima repriză, la o degajare a portarului CSM Bacău, fotbalistul Antonel Apostol (capitan, nr. 7) interceptează balonul in urma unui dribling și îl expediază în diagonala terenului către Gabriel Bracău (20) care înscrie pe lîngă picioarele postarului echipei adverse. Faza s-a derulat rapid, luîndu-i prin surprindere pe băcăuani.
  • în primul minut din repriza secundă, la executarea unui out de către Denis Dediu (6), mingea ajungel a Sebi Petrișor (10) care, după ce trece în dribling pe lingă un adversar, expediază balonul direct în vinclul poarții echipei băcăuane. Textila egalează și starea de spirit se reaprinde, dar oaspeții s-au apărat cu înverșunare.

Totuși, înfrângerea suferită acasă de echipa buhușeană nu este ușor de suportat. Golul de departajare a venit în repriza a II-a. Castigul echipei bacauane s-a datorat si sporirii apărării în repriza a II-a, cand a fost făcută de cinci jucători, în ideea de a se proteja goluri, precum cel din prima repriză. Comparativ cu antrenorul echipei CSM Bacău, care a strigat permenent la jucătorii echipei sale, încurajându-i sau dându-le sfaturi tehnice, antrenorul buhușenilor, Bogdan Găucan a fost mai liniștit, poate chiar impasibil. Nu l-am văzut să se consume pentru ceea ce se întâmpla pe teren și să ia măsuri.

La sfârșit de meci, Nae Butuc a spus doar atât: ,,Trebuia să se întâmple și asta (să piardă, n.red.). Eu le-am spus înainte de meci să aibă grijă!” Chiar dacă este un meci pierdut, tinerii jucători au de învățat din asta. Capacitatea forbaliștilor buhușeni mă face să cred că vor veni etape cu multe victorii. Sunt convins că nici antrenorul Bogdan Găucan nu va lăsa lucrurile să-i scape de sub control. Gustul înfrângerii este amar, dar dă voință pentru a te ridica mai puternic pentru etapele viitoare, când vom striga din nou ,,Hai Textila!”

Recommended For You