De ce școlile din Buhusi reîncep cursurile online?

Probabil multi dintre elevii si parintii elevilor buhuseni se intreaba de ce reincep cursurile (de luni, 8 noiembrie 2021) in format ONLINE și nu cu prezență fizică. Raspunsul vine din faptul ca nici una dintre scolile buhusene nu au personalul vaccinat mai mult de 60% la data de astazi (5 nov. n.red). Acest procent a fost stabilit de Ministerul Invatamantului prin ordin de ministru.  In orasul Buhusi, procentele cu personalul vaccinat din școli este dat mai jos si se observă că niciuna din școli nu depășește 60%. Aceasta in contextul in care astazi, rata de infectare covid este de 4,58 la mie in orasul Buhusi – deci sub 6 la mie – si deci ar fi posibila participarea fizica in scoli.

  • Scoala Mihai Eminescu (nr.4) – 56,5% – locul 92 din judet
  • Liceul Teoretic Ion Borcea – 50,7% – locul 112 din judet UPDATE 57,33% conf. actualizare ISJ Bc – loc. 87
  • Scoala Stefan cel Mare (nr.5) – 36,54% – locul 160 din judet
  • Scoala Mihail Andrei (nr.1) – 22,64% – locul 178 din judet

Aceste procente ne arata ca si aici orasul Buhusi este la coada clasamentului pe judet, in comparatie cu celelalte orase. Ordinul de ministru nu face referire la cursurile tinute de cercurile elevilor de la cluburi.

Comparativ, prima pe lista este scoala Postliceala Sanitara Carol Davila din Onesti, cu 86%. In topul liceelor băcăuane conduce CN ,,Gheorghe Vrânceanu” cu 82,14%, urmat de CN ,,Grigore Moisil” Onești – 75,5% si CN ,,Costache Negri” din Tg. Ocna cu 75% din personal vaccinat.

Deputata Cosette Chichirau (Iași) spune că ministerul educatie paseaza pisica si nu rezolva problema. ,,Adevărul este că ministerul nu vrea de fapt să rezolve problema, ci vrea doar să se spele pe mâini. Nu vrea să-i supere nici pe părinți, nici pe profesori, nici pe vaccinați, nici pe nevaccinați, nici pe cei care vor școală online, nici pe cei care vor fizic. ” Chichirau spune că ,,Decizia prin care școlile încep fizic sau online în funcție de procentul profesorilor vaccinați din școală mustește a discriminare și a ticăloșie. ”

Recommended For You