Oana Andrei, directorul liceului: ,,Facem tot ceea ce putem pentru a asigura buna functionare a scolii”

Avand in vedere conditia impusa de Ministerul Educatiei ca procentul de personal vaccinat din scoli sa depaseasca 60%, am discutat cu doamna director a Liceului ,,Ion Borcea” Buhusi despre aceasta situatie si daca elevii vor putea reveni in banci. Reproducem, mai jos, interviul realizat de Iulian Pascaluta.

Reporter: Aveti acum consiliu de administratie?

Director: Urmeaza sa avem CA ca sa alegem modalitatea de incepere a scolii.

Rep: Deci , in momenul asta, la ora 11,45, nu este stabilit daca incepeti (scoala, n.red.) fizic de luni (15 nov.)?

Dir: Da, putem spune ca vom incepe, pentru ca avem toate conditiile si in 10 min. va deveni oficial.

Rep: Puteti sa imi spuneti citi dintre profesori si personalul auxiliary s-au vaccinat din total?

Dir: Am postat si pe site, avem 46 de membri ai personalului din 75. (61,33% n.red.)

Rep: Preconizati ca va creste numarul persoanelor vaccinate?

Dir: Asta nu pot sa va spun cu siguranta daca va creste sau nu numarul persoanelor vaccinate, pentru ca este o optiune personala.

Rep: Dar ce stiti dvs. de tendinte? Ce spun profesorii?

Dir: Noi putem doar sa speram ca vom avea colegi care se vor vaccina. Dar este o optiune personala si, va dati seama, nu se poate spune cu certitudine in acest moment ca da, se va mai vaccina o persoana sau zece. Noi (conducerea, n.red.) incercam sa explicam cit… sa convingem sa discute, cei care au dubii, sa discute cu personalul medical, care este in masura sa ii sfatuiasa, pe cei care au probleme de sanatate ma refer. Dar avem si persoane care, trecand prin boala in ultima luna, nu se pot vaccina in perioada imediat urmatoare. Si atunci vom vedea… Dar, repet, la noi, ca in orice scoala de altfel, doar se discuta cu personalul asupra importantei vaccinarii si pentru sanatate si, in general, si pentru a continua activitatea zilnica.

Rep: Dar dvs, ca director de scoala, ii indrumati sa se vaccineze?

Dir: Va dati seama, noi putem doar sa ii informam si sa le dam niste informatii. Dar optiunea (de vaccinare, n.red.) este personala, iar nici un director nu are dreptul sa faca presiuni…

Rep: Nu, nu… nu presiuni, ci indicatii, recomandari…

Dir: Recomandarea si rugamintea mea a fost sa se vaccineze… Noi o prezentam la nivel de indrumare si este si recomandarea autoritatilor ca personalul sa se vaccineze.

Rep: Banuiesc ca dvs. nu aveti o problema din acest punct de vedere…

Dir: In a ma vaccina… sau in ce?

Rep: Da, in sensul ca daca v-ati vaccinat si daca sunteti un exemplu pentru profesori.

Dire: Da, deci eu m-am vaccinat si dna director adjunct este vaccinata. La noi la scoala, cand am publicat datele pe site-ul scolii, am raportat pe categorii de personal si inclusiv persoanele din conducere. Noi amandoua ne-am vaccinat. Si nu am facut-o acum, am facut-o din motive… nu pentru ca ni s-a impus. Ne-am vaccinat de ceva vreme, pentru ca a fost o optiune personala.

Rep: In afara discutiei, si eu sunt vaccinat si zilele trecute m-am vaccinat cu doza a treia. Este foarte bine ceea ce faceti si aveti respectul nostru.

Dir: Va multumim. Noi incecam sa facem tot ceea ce putem pentru a asigura buna functionare a scolii. Sunt multi factori care nu depind de noi. Am inteles ca si copii… sunt multi copii care s-au vaccinat, si mai mari, si mai mici… dar fiind o optiune personala, ramane … optiune personala. Vom vedea.

Rep: Va multumesc pentru aceste informatii.

Director: Toate cele bune!

Recommended For You