Cojocaru si ,,trotinetele” sale

Consilierul local Cojocaru Cristian scrie, negru pe alb in niste documente trimise la Judecatoria Buhusi, ca subsemnatul duc ,,o campanie susținută de denigrare” a sa. Așa vede dînsul lucrurile cu cele doar 4 articole critice scrise despre el? Dar ce să mai zic de Zaharia si Turcea, cărora le-am publicat extrase din dosarele de cercetare penală sau din cele de condamnare? ca sa nu mai amintesc de articolele, cel putin 100!!, in care l-am criticat și caricaturizat pe primarul Zaharia din 2016. Măcar primarul a avut demnitatea să recunoască faptul că este persoană publică și se aștepta la critică. Deși stiu că nu-i place când este criticat, Zaharia nu este un laș care să mă dea în judecată pentru ceea ce scriu. E un fapt, nu o constatare!

La fel au fost și sunt criticați toți politicienii, precum Iohannis, Cîțu, Orban, Iliescu, Constantinescu, Ciolacu, Dragnea și tot neamul lor. Sute si mii de articole, caricaturi si pamflete, la care, ei dorm bine mersi. Numai domnul Cojocaru se dă mare victimă când i-am spus, cu subiect și predicat ,,Hai sictir!”, atunci cînd și el a votat excluderea mea din sala de sedințe. (Spre surprinderea mea, recunosc!) Poate o fi având ,,naturelul simțitor” și articolele mele îl iau cu emoții, palpitații?.. poate chiar cu leșinuri? Poate ai avut și o cădere de calciu?…

Departe de mine gîndul de a face ,,o campanie de denigrare concentrată” la adresa sa, la adresa unui domn care se auto-caracterizează ,,persoană cu probitate socio-morală”. Când i-am aratat hârtiile avocatului meu, acesta a râs in hohote. De aceea, si nu numai, am sa prezint în continuare opiniei publice agenda activitatii politice, trecute si  viitoare, a domnului consilier Cojocaru (ALDE). Acum a venit la rând prezentarea ,,trotinetelor” pe care dânsul le folosește… pentru alții. Alea pe care le vedeți în fotografie.

  1. Inscriptionarea masinilor primariei Buhusi, amendament la HCL-ul pe care domnul Cojocaru l-a votat. Proțăpit politic de aproape 20 de ani ca si consilier, dar neales vreodată ca primar, cred că ,,cofetarului” i s-a ,,pus pata” pe primarul Zaharia si viceprimarul Teslariu.  De suparare ca nu s-au inscripționat mașinile primariei, sunt convins că Cojocaru i-ar cumpara și maine o trotineta primarului Zaharia, numai să nu-l mai vadă că merge cu masina 35CLB neinscriptionată. Parcă imi amintesc că tot dom consilier spunea că primarul Zaharia ,,si-a luat Duster nou” (35CLB) pentru că ce-a veche, cu care a mers Turcea (55CLB),  ,,puțea a capre”, tot Buhușiul știind că Ionel avea stână. Iar mașina care puțea a capre i-a dat-o mototolului de viceprimar novice, Rezmireș… poate că lui, fiind doctor-inginer, îi plăcea brînza de capră cu mărar? În loc să îți faci probleme privind mirosul de capră mai bine te-ai fi întrebat cum de s-au întâmplat alte grozăvii prin primăria Buhuși, precum cele semnalate de Camera de Conturi Bacău si despre care dumneata era foarte bine informat, dacă recitesc procesele verbale din ședințele CL Buhuși. Dar ai tăcut. Vezi că avocații si jurnaliștii fac împreună o echipă bună și nu sunt chiar proști, așa cum i-ai desconsiderat dumneata? (un exemplu fiind Răzvan Rotaru).
  2. Pe Dan Teslariu, pe care l-ai votat ca viceprimar, ai ajuns să-l urăști visceral pentru că a demonstrat că merită din plin acest post. Uneori ar fi trebuit să îmi pun mâinile la urechi când vorbeai la adresa lui. Asemănarea dintre cei doi este că și Cojocaru și Teslariu sunt/au fost harnici la firmele lor private, unul cu prăjituri, altul cu covrigi. Pe bune, nu glumesc! Diferența este că Dan Teslariu a demonstrat că este harnic și în postul de viceprimar, că știe să conducă oameni, că face ce promite. Orice buhușean o vede cu ochiul liber pe stradă și spune simplu ,,Se vede că face!” Pe când dumneata, domnule consilier Cojocaru, ai demonstrat de multe ori că ești doar contra sau că ți-a plăcut ,,baletul politic”. Nici macar raportul de activitate ca și consilier nu l-ai facut (obligatie legala, conf. OUG 57/2019) pentru că l-ai considerat că provine din comunism. Deci, cu ce ai contribuit la bunăstarea buhușeanului de rând? Dumneata spuneai public că ,, Nu! Nu vreau să încurc. Nu am timp. Nu cred că fac față.” când era vorba să fii desemnat în consiliul de administratie al liceului.  E ,,superfluu”, nu? Așa că nu mă miră dacă vei dori să-i cumperi și vicelui Teslariu o trotinetă cu care acesta să își rupă gâtul din postul de viceprimar. Toată lumea știe că ți-o dorești: ai sa-i bagi tu un cui în roată, ai sa-i tai frânele? Sau doar așa, de-al dracului… Pe toți pe care nu îi ai la sufletul tău îți dorești să-i sui pe trotinetă și să-i împingi tu unde vrei? Vom vedea mai jos directia unde-i împingi. Ei uite, că trotinetele nu le plac la toți. Alții preferă mașina, alții bicicletele.
  3. Pe Elena Teslariu, directorul clubului CSO, ai reușit să o determini să plece de la conducerea clubului. Metaforic vorbind, ai reușit s-o determini, în primă fază, să ,,se suie pe trotineta” la care impingeai tu, din spate. Când ai vrut ,,s-o prinzi de ghidon”, ea te-a lăsat cu tot cu ,,trotinetă”, sătulă de scandal și acuze nefondate la adresa ei. Ai cerut un control de audit plecând de la suspiciuni, dar rezultatul controlului a fost că nu e așa cum ți-ai închipuit sau ai sperat. De aceea ai contestat si acest raport de audit, spunând public că ,,materialul conține elemente care indică suspiciuni de încălcare a legii”, fără să precizezi ce și cum. Și apoi, hop, ai desconspirat direcția unde vrei să împingi ,,trotineta”: ,,aici menționez, nu e treaba mea și nici treaba niciunui dintre dvs. să stabilească acest lucru. Aceasta este treaba altor instituții, dacă o vor face și cum o vor face.” (pag.16 din pv sedinta CL 26 aug.2021) Hopa! Și mentorul tău spunea tot la fel la adresa primarului, prin ședințele din legislația trecută. Măi, tu ameninți cu DNA, Parchet sau altele de-astea? Vezi că alții care mai citesc și au documente s-ar putea să îți facă și ție vreo bucurie, să te calce instituțiile invocate cu tot cu ,,trotinetă”. Și nu uita proverbul: ,,cine sapă groapa altuia cade în ea” cu tot cu trotinetă. Deci, stimabile cu ,,onoarea nereperată”, dacă tot ai simpatie pentru trotinete, ia-ți tu una și dispari din peisajul politic actual. De alte ipocrizii sau inconsistețe specifice jocului politic românesc, prin care te auto-contrazici, nu mai scriu acum, ci altădată…

De aceea, este posibil că cei care citesc aceste rânduri și te cunosc, domnule consilier Cojocaru, vor muri de râs. În final, reamintesc vorbele lui Andrei Pleșu: ,,Aşa arată democraţia, libertatea şi celelalte valori ale vremurilor noastre…”

Recommended For You