Ciolacu+Ponta = LOVE (PSD fuziune cu ProRomania)

După ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora în Biroul Executiv al liberalilor s-a luat în discuţie o eventuală fuziune PMP cu PNL, veşti similare parvin şi din partea “de stânga” a scenei politice româneşti, PSD si Pro Romania.

Concret, şeful PSD, Marcel Ciolacu, ar fi discutat (vineri, azi) cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, despre o posibilă fuziune dintre cele două formaţiuni, au anunţat surse politice, citate de Ziare.com. Ba mai mult, liderul Pro România, Victor Ponta, a fost văzut vineri dimineaţă intrând în sediul PSD.

Sursa aminteşte că fostul premier Victor Ponta a demisionat din PSD în 2017, în urma unei serii de conflicte cu şeful de la acea vreme al social-democraţilor Liviu Dragnea pentru ca, la puţin timp după aceea, să fondeze Pro România. Decizia vine în contextul în care vineri, 12 noiembrie, liberalii l-au exclus în mod oficial pe fostul președinte Ludovic Orban din partid. Acesta din urmă a atras deja de partea sa mai mulți liberali iar după excluderea sa a declarat că este pregătit pentru o nouă construcție politică.

Nu stiu daca pina la urma aceste discutii se vor finaliza asa cum sunt acum, dar o varianta posibila ar fi ca fiecare parte sa isi arate ,,muschii” la cealalte parte politică pentru a ,,da bine” si a avea atuuri la negocieri. Mai ales când la televiziuni apare si Vasile Dîncu (PSD) care vorbește despre noul guvern, de parcă doar alții ar fi negociat fuziuni. Când scriam că partidele, astea de la noi, se ,,mărită”, vreme de un mandat, unele cu altele, după bunul plac, iată că a venit și vreme să constat că nici n-au trecut bine alegerile și ,,combinațiile” politice nu mai țin seamă de nimic. Oricum de cetățean nu s-au sinchisit vreodată, de ce ar face-o acum, când PNRR-ul vine cu un purcoi de bani? Pentru ei și firmele lor, românii doar plătesc… Sau ce credeați?

Ce se va întâmpla la Buhuși? Scenariu posibil:

Pe partea stângă se adună ,,prietenii”: Vasile Zaharia îl va primi, de voie sau de nevoie, pe Ionel Turcea. Râmîne de văzut ce va zice Benea-Pașa. Daca va da acceptul, PSD si Pro Romania vor avea 11 consilieri locali si vor deveni putere oficială (nu că acum nu sunt…)

Pe partea dreaptă: Doru Vinca se va sui în ,,barca spartă” lui Florin Diaconu. Este posibil să fie ,,cules din drum” si partidul ALDE, consilierul Cojocaru. Deci vor fi maxim 8 consilieri, adică opoziție de drept si de fapt.

 

Recommended For You