Drumul mațelor de porc: Spania, China, România

Tot românul, ca bun gospodar ce este, va vrea să aibă niscaiva cârnați de porc la masa de Crăciun. Unii îi vor cumpăra, alții, mai destoinici, vor prepara ei înșiși. Pentru aceștia din urmă le facem cunoscut că zilele acesteă Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor  (ANSVSA) a efectuat controale la mațele de porc importate în România. S-au găsit peste 20 de tone de intestine de porc sărate, provenite din China, care conţineau antibiotic de trei ori peste limita admisă. Provenienţa porcilor trataţi cu antibiotic, respectiv cu chloramfenicol, este Spania, acolo fiind sacrificaţi porcii, iar ulterior maţele au fost trimise în China pentru curăţare şi sărare.

“Acestea au fost puse în butoaie şi au ajuns în România pentru comercializare în perioada Crăciunului în toate supermarketurile. Chloramfenicolul este un antibiotic extrem de puternic, cu un spectru foarte larg, fiind introdus în hrana animalelor”, a explicat Mihai Ponea, vicepreşedintele ANSVSA.

Deci, gospodarii care vor vrea să își prepare cârnații în bucătăria personală le recomandăm să își pună o mască de protecție si, cu stăruință, să ducă la capăt treaba de curățare a mațelor porcului nostru din bătătură, porcul mioritic. E mai simplu și mai sănătos!

Recommended For You