Textila Buhuși: analiză la final de tur de campionat județean

Iată că echipa Textila Buhuși a ajuns și la finalul de tur al Campionatului Județean de Juniori U19. Echipa se situează acum pe locul doi, DAR (există un mare DAR!) rămâne de văzut soarta meciului contestat, meciul cu FC Dinamo Bacau. Momentan nu ne pronunțăm asupra zvonurilor de culise.
Mai jos facem o scurtă si necesară trecere în revistă a meciurilor disputate în tur.
1. Au fost două sincope: meciul contra CSM Bacau, pierdut acasă cu scorul de 2:3 (etapa a 9-a) si meciul cu FC Dinamo Bacau, pierdut in deplasare cu 3:2 (etapa a 8-a). Despre meciul cu Dinamo, un meci furat si despre care s-a auzit în tot județul, vom mai vorbi.
Pierderea meciului de acasă cu CSM Bacău a fost o consecință directă, un recul am putea spune, a înfrângerii cu Dinamo. Poate că pierderea acelui meci nu deranja atât de mult cu cât furtul a fost grosolan, voit făcut, și ascundea, în ciuda multor ilegalități făcute și dovedite prin înregisytrările foto-video, mai multe răzbunări din culisele fotbalistice băcăuane. Asta a demonstrat că unii arbitri sau antrenori nu ar trebui să ia parte la sportul-rege. Asta daca se dorește ca tinerii aceștia să deprindă și să practice sportul în condiții de fair-play, nicidecum câștigarea folosind înșelăciunea, furtul sau alte metode necinstite.
2. Victoriile s-au ținut lanț, încă de la debutul campionatului județean. Etapa întâi a consfințit un scor de 5:3 pentru Textila, acasă, contre FC Dinamo. Apoi, etapa a doua, acasa la FCM Bacău, a pus pe tabela de marcaj din nou o victorie cu 1:2. Ajunși la etapa a treia, echipa juniorilor buhușeni își adjudecă, fără drept de apel, scorul de 6:0 contra echipei LPS Nadia Comanesi, din Onesti. Victoriile continuă cu încă una în deplasare, la Măgura Cașin, unde gazdele sunt înfrânte cu 0:4 de noi, pentru ca mai apoi, în etapa a cincea, acasă, Textila sa-si adjudece scurt un 9:0 cu Gloria Zemeș.
Cel mai greu meci a fost cel din etala a șasea, contra CSS Onești, care au fost învinși cu scorul de 4:3 acasă. Un meci greu, în care textiliștii au făcut multe greșeli. Greșeli care, pe viitor, nu trebuie repetate, deoarece meciul contra valoroșilor de la CSS Onești se va desfășura în deplasare. Urmează un nou meci, o nouă victorie, contra LPS Bacău: 1:3 în deplasare.
În acel moment, pe 14 octombrie, echipa noastră domina clasamentul județean, fiind secondată de CSS Onești. Moralul echipei era la cea mai înaltă cotă. În sfârșit președintele Nae Butuc a dormit bine
Comparativ cu alte echipe buhușene, locul ocupat de Textila este de departe cel mai valoros, dar și cel mai invidiat. Mai ales ținând cont de condițiile oferite jucătorilor noștri.
3. La final de tur, trebuie spus că echipa Textila are mult de lucru. Dacă partea de pregătire fizică este bună pentru categoria de vărstă, antrenamentul trebuie balansat și spre partea tactică, cu analiză a meciurilor disputate, evidențierea lucrurilor bune și corectarea celor făcute greșit. Suntem convinși că staff-ul Textilei va depune toate eforturile, pe toate planurile, ca echipa să se mențină pe locul superior. Felicitări și mulțumiri tuturor celor care ne-au sprijinit, sub orice formă. De aceea continuăm să ,,Ducem tradiția mai departe!” si să încurajăm echipa spunând: ,,Hai Textila!”

Recommended For You