PSD ia ,,caimacul”: prefectura Bacăului

Azi, în urma negocierilor din coaliția PNL-PSD-UDMR, s-a stabilit împărțirea funcțiilor de prefect pe țară. Astfel, PSD ia 21 de județe, PNL are 17 și UDMR 4 județe unde va numi prefecți. După ce a câștigat președinția Consiliului Județean Bacău în alegerile din septembrie 2020, dar a pierdut fucția de prefect, iată că PSD Bacău ia ,,caimacul” de sub nasul PNL-ului – funcția de prefect. La Bacău, funcția de prefect va reveni PSD, deoarece învoiala guvernamentală este ca partidul care are CJ să aibă și prefect. Adică partidul respectiv detine toată puterea și devine ,,Master of Puppets” pe județul respectiv.

„​Acolo unde este președinte de Consiliu Județean va fi si un prefect de la același partid. Pot să existe una sau două excepții, dar asta e regula de bază. La București va fi prefect de la PSD”, a declarat la finalul ședinței Coaliției președintele PNL, Florin Cîțu. Macel Ciolacu, liderul PSD, a precizat că numirile noilor prefecți se vor face săptămâna viitoare.

Potrivit Ziarului de Bacău, PSD a alcătuit o listă cu trei posibili candidați la funcția de prefect. Aceasta îi cuprinde pe:

  • Lucian Bogdănel, care a candidat la Camera Deputaților pe poziția a 6-a
  • Cristina Pravăț, senator, fost vicepreședinte CJ Bacău,
  • Claudiu Ilișanu, deputat

Funcțiile de subprefect se vor împărți între cele două partide, iar în cazul în care există o singură funcție, aceasta va reveni partidului care nu deține funcția de prefect. În cazul Bacăului, PNL. În fața nemulțumirilor din teritoriu, Florin Cîțu a spus că va exista si „compensare” pentru filialele PNL care nu au prefectul, în sensul că vor avea secretari de stat sau alte funcții unde numirile sunt politice. Liberalii pierd 13 secretari de stat comparativ cu Guvernul PNL-USR-UDMR.

Recommended For You