Ajutor de 1200 de lei pentru pensionarii cu venituri mici

Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat că pensionarii vor primi în luna ianuarie un sprijin financiar pentru a compensa scumpirile din energie, însă această sumă nu reprezintă o indemnizație. Acesta a precizat ca acesta suma ,,nu e nicio indemnizaţie, nici o a 13-a pensie. E gândită ca un scut şi acordată o singură dată în luna ianuarie, exact un sprijin pentru ceea ce s-a întâmplat cu scumpirile din domeniul energiei.”

Acesta a precizat ca ,, sprijinul este pentru toți pensionarii care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei după majorarea punctului de pensie. Aceștia vor primi acel sprijin pentru a susține facturile pe timp de iarnă. Nu va exista în luna ianuarie nicio persoană care să încaseze ca venituri – cumulat pensie plus sprijin – mai puțin de 2.200 de lei. Deci sprijinul va crește pentru cei cu  pensie de 1.600 de lei, până în valoarea de 1.000 de lei. Cei cu pensie de 1.000 de lei vor încasa 1.200 de lei, astfel încât cu pensia să aibă 2.200 de lei”.

In aceasta seara, coaliţia de guvernare PNL-PSD a convenit asupra acordării unui sprijin pentru pensionarii cu venituri mici, în luna ianuarie. Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă că sunt vizate 2,5 milioane de persoane care vor avea un venit de minim 2.200 de lei.

Budăi afirmă că a discutat cu alţi miniştri şi aceştia i-au promis că actul normativ va fi avizat în cât mai scurt timp. Iniţial, coaliţia a anunţat un ajutor de 1.200 de lei pentru pensionarii cu pensii mai mici de 1.600 de lei, dar din datele prezentate de ministrul Muncii valoarea ajutorului va diferi în funcţie de pensia fiecărei persoane.

Recommended For You