Expoziție de icoane pe sticlă și colectarea de donații

Miercuri, 15 decembrie 2021, de la ora 14 va avea loc vernisajul expoziției de icoane pe sticlă găzduite de Biblioteca Orășenească ,,George Bacovia” Buhuși. Organizatori sunt profesorii Maria Vlad si Stefan Zaharia, de la Clubul Copiilor Buhusi. Vor fi expuse un numar de 20 de icoane, din care 18 icoane pe sticlă și 2 icoane pictate pe lemn. Datorită condițiilor pandemice, vernisajul se va repeta de la orele 13: 20 si la orele 14.

Lista copiilor expozanti este următoarea:

  • Elevi de gimnaziu – Dinu Sofia Elena, Ilisei Elena, Munteanu Daria, Trifu Delia, Vasian Alessia Ioana, Vasian Andreea, Ursache Cristina, Ursache Emilian Andrei – de la Scoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Buhuși.
  • Elevi de la Liceul ,,Ion Borcea” Buhuși: Gradinaru Eduard, Mihaila Emilia Maria, Tanasa Amalia Mihaela, Rugina Teo
Stefan Zaharia, organizator, a declarat pentru Gazeta de Buhuși că ,,Scopul expozitiei este încurajarea copiilor sa iubească arta, să readucem în prezent o tradiție veche de ani la Clubul Copiilor Buhusi: icoane pe sticla.  În paralel există și proiectul ,,Mos Craciun esti TU”, ajuns la editia a 4-a, unde strângem donații pt copiii sarmani.”
Acesta a precizat câ la intrarea în expoziție va fi amplasată o cutie pentru colectarea jucăriilor, dulciurilor sau banilor pe care participanții le vor dona.  Donațiile sunt posibile până pe data de 23 decembrie, urmând ca pe 24 decembrie acestea să fie împărțite copiilor. Expozitia ramane deschisa in perioada 15-23 decembrie, dar este foarte probabil sa ramana de simeze pina dupa Anul Nou. Participanții vor trebui să respecte măsurile sanitare în vigoare.
Vernisajul va fi transmis LIVE pe pagina de Facebook a Gazetei de Buhusi.

Recommended For You