Moș Crăciun poate fi prezent la serbările copiilor, cu aprobarea directorului școlii

Moș Crăciun poate participa la serbările organizate în grădinițe și școli, cu aprobarea conducerii unității de învățământ, după cum a declarat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: „Ordinul comun ME/MS prevede posibilitatea accesului în școli și grădinițe a persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat, în situații excepționale, cu aprobarea conducerii unității”,

Reporter: Având în vedere cadrul actual legal, prin care prezența persoanelor străine în unitățile de învățământ este interzisă, va fi permisă prezența lui Moș Crăciun la serbările organizate în grădinițe și școli? Daca da, în ce condiții, ce fel de aprobare din partea școlii?

Sorin Ion: Ordinul comun ME/MS prevede posibilitatea accesului în școli și grădinițe a persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat, în situații excepționale, cu aprobarea conducerii unității. Ori, tradiția lui Mos Crăciun cu siguranță poate fi considerată o situație excepțională. Excepțional de plăcută, de altfel.

Amintim că în acest an se pot organiza serbări dar fără fără părinți, după cum au declarat pentru Edupedu.ro surse din ministerul Educației. Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care prevede normele de organizare din școli în această perioadă, stabilește că părinții nu au acces în unitatea de învățământ decât în cazuri excepționale, punctuale.

Recommended For You