KISS și WHITESNAKE – concert de adio, în vară, la București

Fanii trupei americane KISS vor avea ocazia – ultimă – de a fi lângă formația lor în această vară, la București, la concertul de adio denumit ,,The Farewell Tour”. După aproape trei ani de pauză, festivalul Rock The City va reveni în atenția publicului românesc anul viitor (ediția a XI-a). Astfel, pe 16 iulie 2022, Rock The City vă prezintă două legende a muzicii rock – KISS și WHITESNAKE, ambele aflate în turneul lor de adio. Trupa KISS este o premieră absolută pentru România, formația americană fiind prezentă la București pentru prima și ultima oară în cariera lor de 49 de ani. KISS ajunge la București după un concert la Budapesta, Ungaria, pe 14 iulie 2022 si va pleca apoi pentru un concert la Amsterdam, Olanda

Bilete la concertul de la Romexpo din 16 iulie 2022 se pot achizitiona de pe iabilet.ro sau eventim.ro sau entertix.ro.
Concertul este organizat de D&D East Entertainement Bucuresti.

Alături de Kiss, un alt nume important din istoria muzicii rock își va lua la revedere de la publicul român pe 16 iulie 2022 și este vorba despre legendara trupa britanică de rock WHITESNAKE, care își va încheia cariera live după o activitate de 44 de ani, totul sub numele sugestiv ,,The Farewell Tour”. David Coverdale si memrii formației au mai concertat la București în 1 iulie 2019, concert anunțat de Gazeta de Buhuși aici și aici.

Prețurile pentru acest concert, la momentul redactarii articolului, sunt:

Normal circle – 270 RON (preț promoțional 230 RON pana pe 31 decembrie 2021).
Golden circle – 440 RON (preț promoțional 350 RON pana pe 31 decembrie 2021).
Diamond circle – 600 RON – in fata scenei
Tribună VIP – 700 RON – in lateralul scenei, cu scaune

Fiind cel mai mare grup câștigător al premiului ,,Gold Record Award” al Americii din toate timpurile, (la fiecare categorie!), grupul KISS poate fi numit cu ușurință una dintre cele mai influente trupe din istoria rock-ului. Membrii KISS, distinși cu ,,Rock N Roll Hall of Famers” au lansat 44 de albume și au vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. Onorați de colegii lor, KISS a primit ilustrul ASCAP Founders Award în 2015. Pentru fanii lor, KISS a realizat concerte de-a lungul a peste 40 de ani. În plus, o dată pe an, „KISS Army” devine „KISS Navy”, pe măsură ce fanii de pe tot globul se îmbarcă pe KISS Kruise (în acest an va fi a șasea călătorie). 

Moștenirea KISS continuă să crească generație după generație, depășind vârsta, rasa și credința. Devotamentul și loialitatea fără egal a Armatei KISS față de „cea mai tare trupă din lume” este o dovadă izbitoare a legăturii de neîntrerupt a trupei cu fanii săi. 

În 1983, Kiss a început să cânte fără machiaj și costume, marcând astfel începutul erei „demascate” a trupei care avea să dureze peste un deceniu. Trupa a cunoscut o renaștere comercială în această epocă. Pentru cei care doresc să revadă cum arăta trupa în tinerețe, fără măsile lor, pot viziona ,,Lick it up”  sau ,,Heavens on fire”. În celebra melodie ,,I was made fot Lovin you” trupa apare cu măștile lor consacrate. Cu machiajul și costumele lor, membrii trupei au preluat personajul unor personaje în stil benzi desenate: Starchild (Stanley), Demon (Simmons), Spaceman sau Space Ace (Frehley) și Catman (Criss). Din cauza diferențelor creative, Criss a părăsit trupa în 1979, apoi Frehley a părăsit grupul în 1982. Au mai existat încă două măști, denumite ,,The Fox” Eric Carr  (1980-1983) si ,,The Ankh Warrior” Vinnie Vincent (1982-1983). Concertul din Suedia din 2020 al trupei KISS poate fi vizionat aici.

In deschidere va concerta Powerwolf, una dintre cele mai apreciate formatii germane ale momentului. Trupa germană va sustine primul său show in Romania pentru a-și dovededi buna factură in zona muzicii power metal, prin prestatiile live, unde un punct de atractie este solistul vocal Attila Dorn.

Recommended For You