Emilia Șercan despre averi și plagiate

Emilia Șercan, jurnalista care a investigat numeroase plagiate la nivelul celor mai inalti politicieni sau oameni din stat, a scris astazi că le dă o veste proastă politicienilor, ale căror ,,lucrări academice” sunt la raftul bibliotecilor publice, nicidecum dosite ca averile prin conturi off-shore. Jurnalista a scris, pe pagina ei, că:

,,Când și-au umflat CV-urile cu nenumărate facultăți, masterate sau doctorate, nu și-au imaginat nicio secundă că pretinsele studii, pretinsele competențe vor fi o vulnerabilitate mai mare decât averile dosite prin bănci elvețiene, firme offshore sau paradisuri fiscale. Când au încercat să pară școliți, inteligenți și capabili, umplându-și CV-urile cu diplome și titluri, nu s-au gândit că ele vor reprezenta „călcâiul lui Ahile” mai mult decât casele, mașinile, terenurile, cotețele și celelalte acareturi ascunse pe numele nenumăratelor lor mătuși „Tamara”.

Pentru a le descoperi averile ascunse și pentru a le arăta afacerile și furăciunile e nevoie de procurori și judecători corecți, care să nu fie constrânși tot de ei, prin instrumentele lor politice. Pentru a arăta că sunt niște impostori e nevoie doar ca un ziarist să meargă la bibliotecă și să le ia cărțile la citit.O veste proastă pentru politicieni: dacă averile vă sunt puse la adăpost, lucrările voastre “academice” sunt la raft, la bibliotecă.
PS. Mă bucur pentru reușita colegilor de la Libertatea (Răzvan Luțac, Ciprian Ranghel și Cătălin Tolontan)  de parcă ar fi a mea. Ați făcut o treabă minunată. Bravo, Răzvan!”
Tot Emilia Șercan a atras atentia că Florin Roman (ministrul Cercetării, Inovarii și Digitalizării) este primul membru al executivului care își dă demisia, după un deceniu, în urma unor acuzații de plagiat și impostură. Ultimul a fost ministrul educației, Ioan Mang, care a plecat în urma unor acuzații, în mai 2012. Mang a rămas deputat, ales în decembrie 2020 pe listele PSD, în circumscripția Bihor.  Asta deși anterior era sceptică asupra faptului că premierul Ciucă îl va demite pe ministru., spunând că prin acestă demitere se va crea un precedent. Uite că astăzi, prim-ministrul Ciucă l-a determinat pe Florin Roman să plece din Guvern cu coada între picioare, deoarece ziarul ,,Libertatea” a investigat plagiatele lui Florin Roman si a demonstrat, in plus, ca acesta isi trecuse in CV cursuri si licențe la UBB false. Lucrurile au fost aduse la adevăr de rectorul UBB, Daniel David, prin precizarile facute pentru Libertatea.
Cu un tupeu incredibil, Florin Roman a declarat că „Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.”

Recommended For You