Gazeta de Buhusi la 5 ani – partea I

Primul numar tiparit in decembrie 2015Gazeta de Buhusi implinește zilele acestea cinci ani de la înființare. Am pornit la drum in prag de Crăciun 2015, oficial, cu acte în regulă. Fondatorii sunt doi buhușeni, iar scopul primordial a fost, este și va rămâne diseminarea de informații veridice pentru buhușeni. Orașul avea nevoie de așa ceva. Deși populația vedea că lucrurile nu sunt tocmai bune sub administrația de atunci, în media locală lucrurile erau prezentate mereu în roz și fericire.

Echipa editorială de start era compusa din 6 persoane, buhușeni foarte cunoscuți și onorabili. Impactul a fost unul puternic și de succes, dar au început să apară și presiuni pentru desființarea Gazetei. Unii nu ne plăceau de loc pentru că le dădeam în vileag jocurile politice murdare. Sunt exact aceleași persoane care astăzi continuă aceeași campanie de intoxicare și minciună, dar sub alte forme.

Acum, după 5 ani, putem spune fără modestie, că Gazeta de Buhuși este singura instituție de presă din oraș. Puterea articolelor noastre a determinat administrația locală să își schimbe atitudinea, deși nu este nici pe departe ceea ce ne-am dori noi. Poate am șocat cu dezvăluirile făcute, dar și noi am fost surprinși (în sensul rău) de descoperirile ascunse de administrația locală. Iar efectul lor se întinde pe parcursul mai multor ani, dovadă sunt dosare penale care tot continuă să apară. Au scris alții așa ceva? NU. Efectul imediat a fost că ne-am câstigat ,,prieteni”, dar și susținerea cititorilor buhușeni de pretutindeni.

Știm că buhușenii caută Adevărul, Binele și Frumosul. Numai că noi ne-am dori o mai mare implicare a acestora în viața publică. Privitul și comentariile de pe margine nu ajută cu nimic. Doar împreună putem face lucrurile mai bune în acest oraș, nu lăsând totul în seama aleșilor. Dar ei, aleșii dvs., uită adesea să vă întrebe ce vreți, ați sesizat aspectul?

Am o mulțumire imensă când oamenii, mulți pe care nu-i cunosc, mă salută pentru că m-au văzut în imagini în paginile Gazetei sau au citit articolele noastre. Pentru cei ca dvs. vom continua să existăm și să spunem lucrurilor pe nume.

Mai jos aveti atașată imaginea primului număr al Gazetei de Buhusi, paginile de exterior, numărul inaugural fiind tipărit. In partea a doua vom trece în revistă principalele noastre realizări în cei 5 ani de activitate de presă.

Recommended For You

Leave a Reply