Schimbări de directori la școlile buhușene

Noi directori la doua scoli buhuseneDouă școli din orașul Buhuși au directori noi. Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” are un nou director adjunct în persoana dnei Aurorei Anghelina, care a luat locul dnei Judit Păduraru, al cărei mandat a încetat de drept. Astfel noul director adjunct ,,a fost numit prin detașare în interesul învățământului prin decizia inspectorului școlar general”, ne-a precizat Ida Vlad, directorul ISJ Bacău. Doamna director Oana Mălinici, care ne-a confirmat aceste schimbări, rămâne pe post ca director interimar până la inceputul lunii septembrie 2021.

Situația este diferită la Școala Gimnazială ,,Mihail Andrei”. Prof. Adrian Lazăroiu a preluat funcția de director în condițiile în care fostul director prof. Zaharia Ciprian a ieșit la pensie. Menționăm că școala este în reconstrucție. Ceilalți directori de școli din Buhuși sunt detașați în funcția de directori în interesul învățământului, fără concurs.

Menționăm că aceste schimbări de directori vin în contextul în care, la nivelul județului Bacău, au expirat multe mandate. Astfel, 28 noi directori și 13 directori adjuncți sunt detașați în interesul învățământului, iar în 61 de cazuri conducerea interimară (directori) va fi asigurată prin detașare de către aceleași cadre didactice.

Pentru mandatele expirate nu s-au mai organizat concursuri pentru funcțiile de director/director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar, însă actualul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, intenționează să reia această procedură. Inspectoratul Școlar Bacău va organiza concursuri pentru posturile de conducere interimare sau vacante, până în luna septembrie 2021, conform prevederilor legale.

Recommended For You