Pro Romania a pierdut procesul: are datorii de un milion de euro (partea a II-a)

Asa cum am scris anterior, Pro Romania are viitorul politic foarte incert.

Judecătorii au decis recent ca partidul Pro Romania, condus de Victor Ponta, este obligat să plătească datoriile din campania pentru alegerile parlamentare. Partidul Pro Romania fost dat în judecată de o firma pentru neplata produselor furnizate în campania electorală din toamna 2020. Initial, cei de la conducerea Pro Romania  au spus că nu există un contract pentru gecile albe,  inscriptionate, și nici măcar o comandă.

In solutia pe scurt judecatorii arata ca „Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 4.595.690 lei reprezentând debit datorat şi suma de 873.181,1 lei reprezentând TVA aferentă debitului datorat. Obligă pârâtul (adica Pro Romania) să plătească reclamantei (adica firmei de publicitate, n.red.) suma de 58.293,7 lei reprezentând cheltuieli de judecată”.

Detalii: in campania electorala pentru parlamentarele din 2020, firma de publicitate a executat pentru Pro Romania 40.000 de geci, pe care partidul lui Ponta le-a folosit in toate filialele. Imaginea alaturata ne arata un model de asemenea produse (geci albe inscriptionate). Aceste geci NU au fost declarate catre Autoritatea Electorala Permanenta, deci AEP nu a rambursat catre Pro Romania sumele de plata de la buget pentru cheltuielile de campanie. ,,Pro România a folosit aproape 40.000 de geci la parlamentare, dar refuză să le plătească” – spune fostul șef de campanie al Pro România, Constantin Iacov.

Cine va plati datoriile? Este foarte probabil ca Victor Ponta, care s-a angajat la partid drept consilier juridic pe 3000 de euro lunar, sa dea dispozitie ca banii sa fie platiti demembrii din fiecare filiala pro Romania in parte, deoarece toti cei din judete le-au folosit. Asa s-a intimplat si la Bacau, cu candidatii Cosmin Necula, Constantin Avram si echipa lor (vezi foto). Pro Romania, partidul condus de Victor Ponta si unde ,,vaslesc” si Cosmin Necula si Ionel Turcea, are de plata si alte datorii, de peste un milion de euro, dar despre care vom scrie in curand, in partea a III-a.

Este clar ca in aceste conditii, membrii partidului vor abandona ,,vaporul politic” denumit Pro Romania, care este pe cale sa se scufunde. La Buhusi, deja se aude ca se fac tatonari pentru preluarea unui alt partid, afla in voga acum. Dar asta este alta poveste, care va fi scrisa la timpul cuvenit.

Foto: Cosmin Necula

Recommended For You