La Multi Ani, politica!

Politica de Bistrita...Grea misiune mai este si politica asta… Mi-am pus întrebarea de ce unii vor cu tot dinadinsul să ocupe funcții publice? Se plâng că politica-i grea, că sunt mari bătai de cap și responsabilități în administratia locală, dar nu se dau in laturi de la funcții nici morți. Păi, dacă-i așa de greu precum pretindeți, de ce vă zbateți asa disperați? Sau sectorul bugetar este o vacă bună de muls ușor, mai ales că afacerile private stagnează sau merg prost si dau faliment?

Un prim exemplu ar fi campania electorală pentru localele din toamnă. Candidați, care mai de care stătea cu cițitul la spate să poată tăia o bucată mai mare din tortul electoral (a se citi alegatori). Atunci au circulat tot felul de vești cum că unul sau altul dintre candidați ar fi plătit alegătorii, cum că s-ar fi descărcat saci de carne si alte bunătățuri – toate pentru a îmbia ,,cetățeanul turmentat” spre un anumit partid. Și niciodată nu iese fum fără foc, nu-i așa? Rezultatul alegerilor este cunoscut, iar pentru mulți nu este o fericire. Noroc de COVID-ul ăsta că s-au demarat ceva proiecte… Personal cred că din cei 7 candidați doar 2 meritau această funcție publică.

Alt exemplu ar fi alegerea viceprimarului de Buhuși. Unii candidați au fost propuși, alții s-au autopropus. Trecând peste acest aspect comic, toți își doreau cu ardoare funția. Dar vine întrebarea: chiar o meritau? chiar erau pregătiți pentru acest post public? Unul nici n-a obținut sprijinul partidului său, altul a fost împins cu forța din spate, altul a ,,uns sforile” cu untură verde… Experimentele pe spatele buhușenilor nu au încetat nici în acest început de nou mandat 2020-2024. Scamatoriile financiare, ascunse sub pulpana oficială a unor lucrări cu aparență de corectitudine, ne arată că administrația este aceeași Mărie, dar cu altă pălărie. Când i se dă peste bot, în mod justificat, ,,cucoana Maria” iese public și se plânge că ea e fată mare… pe întuneric (nu e vina ei că strada e lăsată în beznă).

Vechile metehne din politica buhușeană nu s-au pierdut, ci doar s-au inversat rolurile actorilor, care acum se luptă între ei pentru felia mare de bani publici. La Multi Ani, politica!

Recommended For You

Leave a Reply