Soldații Gărzii Naționale americane dorm pe holurile Congresului

Soldatii amerixcani dorm pe jos in CapitoliuDealul Capitoliului din Washington D.C. este miercuri scena unor imagini fără precedent cu membri ai Gărzii Naționale a SUA odihnindu-se pe holurile Congresului și în celelalte clădiri ale complexului după ce numeroși soldați au fost desfășurați în Washington D.C. pentru a preveni noi atacuri violente precum cel din 6 ianuarie.
Un număr impresionant de trupe a fost desfășurat în Dealul Capitoliului după ce agențiile de informații au avertizat cu privire la posibile atacuri plănuite de susținători înarmați și diferite miliții pro-Trump după cel de săptămâna trecută când Congresul a fost luat cu asalt.
Mobilizarea de trupe are loc în contextul în care Camera Reprezentanților dezbate astăzi punerea sub acuzare pentru a doua oară a președintelui republican Donald Trump pentru rolul său în incitarea violențelor care au zguduit America și provocat moartea a 5 persoane. Luarea cu asalt a Capitoliului în 6 ianuarie a fost pentru prima dată după 1814 când templul democrației americane a fost ocupat, ultima dată acesta fiind incendiat de soldații britanici în urmă cu două secole.

Foto: © Saul Loeb / AFP / Profimedia Images

Recommended For You

Leave a Reply