Consilierul Cojocaru afirmă iresponsabil ,,Anul pandemic se încheie”

In sedinta de ieri, 27 ianuarie 2022, consilierul ALDE Cristian Cojocaru a declarat că (minut 8:10 din video):

,,Când noi consideram ca anul pandemic se incheie, n-o spun eu, o spun autoritatile publice care se ocupa cu gestionarea acestei crize sanitare, credem ca e cazul să revenim la normal și să alocăm acest fond de protocol.”

Lăsăm la o parte dorința  consilierului Cojocaru de a-și motiva votul favorabil alocării fondului de protocol al primăriei Buhuși, ca subterfugiu politic ipocrit în contradicție cu poziția opusă adoptată anul trecut, în aceleași condiții pandemice. În cele ce urmează vom analiza afirmația sa, în plină ședință de CL, deci public, referitoarea la încheierea crizei pandemice.

Declarația consilierului este pe atât de caraghioasă, dar mai ales contradictorie și mincinoasă. Iată de ce. Cojocaru spune, cu subiect și predicat, că ,, noi considerăm că anul pandemic se încheie” . Folosirea cuvântului ,,noi” îl implică direct și pe el, deci responsabilitatea afirmatiei îi revine implicit. Porumbelul a fost scăpat! Pentru a drege busuiocul și a distrage atenția, dar și pentru a face mai credibilă afirmația sa în fața colegilor novici sau naivi din CL, consilierul Cojocaru completează cu ,,n-o spun eu, o spun autoritatile publice (…)”.

Păi cum n-o spui tu, domnule? Când dejà ai spus-o public! Consilierul Cojocaru nu prezintă public nici o dovadă în sprijinul afirmațiilor sale cum că ,,anul pandemic se încheie”. Care sunt bazele unei asemenea afirmații venite de la un ales local? Nu știm, pentru că acesta face trimitere spre presupuse autorități care, chipurile, ele ar spune că pandemia se încheie. Oare așa să fie?  Afirmația este cu atât mai surprinzătoare cu cât acesta a avut o rudă apropiată decedată în pandemia de covid. Cojocaru, ca consilier local, cunoaște foarte bine situația dezastruoasă a vaccinării din orașul Buhuși: rata de acoperire vaccinala la acest moment nu depășește 19% cu prima doză. Deși este adevărat că ,,aleşii locali nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului”, ne punem întrebarea dacă nu cumva veșnicul consilier buhușean încearcă zădărnicirea compaterii bolilor. Dar este problema altor autorități competente să studieze dacă această afirmație iresponsabilă este o tentativă de zădărnicire a combaterii bolilor, în plină pandemie. Mai interesant este că nici unul dintre consilierii locali prezenți la ședință nu l-a contrazis pe Cojocaru pe tema afirmațiilor sale referitor la o ,,încheierea anului pandemic”.

Prin această afirmație constatăm, încă o dată, oscilațiile lamentabile ale unei atitudini incoerente a unui ales local perimat. Acest personaj local poate face parte, cu success, dintr-o nuvelă contemporană scrisă de Caragiale. Afirmatia consilierului buhușean sună exact ca personajele comice de acum o sută si ceva de ani: ,,O semnăm, dar o dăm anonimă!”.

Managerul Poiană despre realitatea privind încheierea anului pandemic la Buhuși și în România

Gazeta de Buhuși i-a cerut un punct de vedere oficial lui Constantin Poiana, managerul spitalului din Buhusi, privind o posibilă încheiere a anului pandemic. Managerul Poiană spune că nu a primit nici o comunicare oficială (la momentul de față) din care să rezulte că anul pandemic s-ar încheia și că, dimpotriva, crește numarul de internari cu infectări de COVID. Întrebat dacă s-ar pune problema ca să se declare încheierea pandemiei, Poiană spune că noi (spitalul Buhuși) am fi primii care am cunoaste aceasta situație. Mai mult, nici nu se poate vorbi despre încheierea anului pandemic acum, într-un oras ca Buhusiul, care are o rata mica de vaccinare.

Întrebat care este părerea sa referitor la afirmațiile publice cum că ,,anul pandemic se incheie” (ale lui Cojocaru, n.red.), managerul C-tin Poiana a declarat că ,,poate persoana respectivă are acces la studii care indică asta”. Din discuția cu managerul spitalului noi am dedus că aceste studii NU țin loc de decizie de declarare a încheierii anului pandemic si că informatiile oficiale de acest tip sunt cunoscute în primul rând de autoritatile sanitare. Deci autoritatea sanitară nu confirmă astfel de afirmații.

În partea a doua a articolului Gazeta de Buhuși va publica, în curând, poziția oficială a autorităților privind starea  anului pandemic 2022. Până atunci, considerăm că consilierul Cojocaru trebuie să își motiveze public declarația și să prezinte dovezile pe baza cărora a făcut această declarație.

 

Recommended For You