Tichete de vacanță pentru 2022

Tichetele de vacanță se vor acorda din nou de anul acesta, însă vin cu o chimbare foarte importantă! De acestea nu vor mai beneficia doar bugetarii, ci și angajații din mediul privat! Acum au apărut ultimele detalii legate de valoarea tichetelor de vacanță, când vor fi distribuite dar și cum pot fi folosite de către angajații din România. Cei din mediul privat ar putea avea însă o surpriză neplăcută.

Dacă în cazul bugetarilor situația se cunoaște deja, ei bine, când vine vorba despre vouchere de vacanță acordate angajaților din privat, situația se complică. Mininistrul a spus că totul depinde de angajatori, dacă doresc sau nu să acorde aceste tichete, însă aceștia ar putea primi avantaje din partea Guvernului, dacă aleg să emită vouchere și ei. Cu toate acestea, se pare că nimic nu este sigur, deoarece totul are legătură cu economia României.

„Tot pentru partea de turism, pentru anul 2022 vor fi emise din nou tichetele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru lucrătorii din sectorul bugetar, dar vor funcţiona şi pentru cei din mediul privat. Agenţii economici care doresc să emită aceste tichete de vacanţă vor putea deduce cheltuielile cu aceste sume. În măsura în care în perioada aceasta de aplicare a acestui program de guvernare economia va funcţiona şi încasările la buget vor fi suficient de mari, intenţionăm ca mare parte din aceste cheltuieli să le compensăm către agenţii economici de la bugetul de stat, dar asta ţine strict de mersul economiei”, a spus Cadariu.
Reamintim că în actualul context epidemiologic a fost necesară şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă mai vechi (emise în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2020), indiferent de suport, până la data de 31 decembrie 2022.

Recommended For You