Dragii noștri consilieri

Stimați buhușeni, în 7 decembrie 2021, Gazeta de Buhusi i-a invitat oficial pe toți consilierii buhușeni la interviu. Din păcate, nici unul dintre cei care-și zic ,,onorabilii domni” nu a binevoit să răspundă invitației, darmite să vină să își prezinte activitatea de ales local. Mai mult, unul a devenit ridicol când ne-a impus condiții de participare. Așa ceva nu se face! Altul a cerut întrebările înainte. M-au confundat! Toatea astea spun multe despre educația elementară a pleiadei de consilieri locali pe care i-ați votat, dar și despre deschiderea lor pentru discuții filmate, în fața unor întrebări incomode.
Rolul presei este (între altele) să facă legătura dintre public și cei aleși. Participarea la interviu ar fi fost un minim respect pentru buhușeni, dvs. cei care i-ați ales, care i-ați investit cu încredere și pentru că le plătiți îndemnizația lunară. Dar odată ajunși pe fotoliul de consilier local, ei au uitat asta. Ca dovadă, dvs, buhușenii, le-ați dat note mici majorității lor la sondajul ,,Topul Consilierilor”. Activitatea lor, inconsecventă la unii, obedientă la alții, o dovedește. Doar în cazuri singulare și-au păstrat ceva din verticalitate. O formă minimă de respect ar fi fost ca fiecare consilier local buhușean, odată investit, să își publice (pe situl primariei sau pe contul/pagina sa de Facebook) un CV, un email si un telefon de contact. Poate vreun alegător vrea să discute cu ei sau să știți pe cine ați ales. Pot lua exemplu de la consilierii băcăuani. Abia asta înseamnă respect!
 
În ultima vreme, la ,,ei” la ședințe tot aud spunându-se: ,,din respect pentru buhușeni…” Invocarea ipocrită a binelui și respectului pentru cetățean este doar la nivel declarativ, căci în realitate mulți una spun și alta fac. Ultimul exemplu este așa-zisa ,,răzmeriță împotriva bugetului”: l-au respins într-o zi, pentru ca a doua zi să-l adopte fără amendamente concrete. Aici, din păcate, doar doi consilieri au avut verticalitate, fiind consecvenți poziției lor. Dar cine, în afara noastră, mai apreciază asta?
 
,,Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreu!” spunea vodă Lăpușneanu undeva – așa că noi vom începe a vă prezenta activitatea fiecăruia dintre cei 19 aleși de dvs. Este dreptul dvs. ca cetățeni să cunoașteți activitatea consilierilor buhușeni deoarece deciziile acestor consilieri (inclusiv primar) se răsfrâng asupra tuturor cetățenilor buhușeni. Știu că asta nu le va place deloc, pentru că incompetența lor (în materie legislativă, n.red.) devine subiect de critică întemeiată, isvorâtă din exact ceea ce spun sau votează în ședințele de CL. De aceea, poate că unii dintre ei vor spune, în perversul stil mioritico-demagogic, că facem ,,atac la persoană”, că dorim să le stricăm ,,onoarea și reputația” și cine știe ce. Unii știu să-și ascundă incompetența prin vorbe, alții pur și simplu tac… cu anii. Dar un singur lucru nu fac: nu vă informează, din proprie inițiativă, despre activitatea lor, deși au această obligație. Să mai amintesc despre respectarea obligațiilor de consilier conform OUG 57/2019? Mulți nici nu știu despre acest act normativ care le reglementează activitatea!
 
E rușinos că trei consilieri: Rezmireș, Cojocaru sau Olaru, în loc să își modifice comportamentul de ales local cînd sunt criticați de presă pentru lucruri impardonabile unui ales local, au ales intimidarea cu chemarea în judecată a subsemnatului. Dar așa procedează politicienii contemporani din România, iar Buhușiul întărește mai mult regula cu mediocritățile. De aceea suntem unde suntem ca oraș, iar celor care ne conduc nu le pasă de asta. Ei nu acceptă și se fac că nu înțeleg că mie, buhușeanul Păscăluță, chiar îmi pasă. Dar asta e problema lor!

Recommended For You