Rapoartele de activitate ale consilierilor (I) – metoda ,,copy-paste”

Iată că a venit vremea când unii onorabilii domni consilieri locali buhușeni au catadicsit să își depună ,,rapoartele de activitate” (ce vor fi prezentate în sedinta ordinară a CL din 24 februarie 2022). Doar trei de la Pro Romania (Turcea, Rotaru si Ursu) și toți cinci de la PNL. Adrian Zavate, consilier PSD, ne spunea la sfârșitul lunii ianuarie că a depus raportul la secretariat și să-l luăm de acolo. La PMP, abia astăzi, cu o zi înainte de sedință, doar un consilier și-a depus raportul. În total 10 consilieri din 19 respectă legea. Secretarul UAT Oana Mihai spune că le-a atras atenția acestui aspect încă din decembrie 2021! Acest prim pas tardiv de respectare a legii, tocmai de către cei aleși, este salutar. Nu același lucru putem spune despre ceilalți consilieri PSD, ALDE și PMP. Primarul si viceprimarul au depus rapoarte specifice funcției lor executive.

Dar oare ce-au scris acești consilieri în rapoartele lor de activitate?

La o primă lectură se remarcă, fără putință de tăgadă, că toți consilierii PNL au depus documente identice pentru cei cinci, după metoda ,,copy-paste”. Consilierii Ionel Turcea și Bogdan Ursu, cu rapoarte identice, conținând pasaje comune in proporție de 90% cu ale peneliștilor. Se vede de la o poștă că și-au dat mesaje cu textul. Penibil! Nu stim care este motivatia acestor consilieri de a face rapoarte identice, dar putem analiza ce-au scris ei acolo. Total diferit, original și cu detalii semnificative este raportul consilierului Rotaru – despre raportul său de activitate vom discuta într-un articol separat.

Se impun câteva observatii și anume:

  1. Rapoartele de activitate nu răspund la cerința fundamentală – aceea de a enumera concret ceea ce a facut consilierul respectiv.  Aici ar trebui sa ia lectii de la fostul consilier Găucan, care își scria rapoartele de mână. Iată că ,,democrația noilor aleși” este inferioară stilul eclectic comunist. Se prezintă doar aspecte generaliste de genul ,,am lucrat în folosul comunității, tinând cont de opinia locuitorilor și de normele legale existente”. Chiar? Păi nu ați fost trimiși acolo ca ,,reprezentanți” ? sau voiați să lucrați în interes propriu…?
  2. Am fi înțeles întocmirea unor rapoarte identice doar dacă menționau că activitățile s-au desfășurat la nivel de partid, organizat. Dar la ședințele de comisii de specialitate activitatea este diferită, funcție de tipul comisiei.
  3. Unii au avut intervenții în sedintele publice ale CL, alții au tăcut mâlc. Consilierii cu documente ,,copy-paste” nu fac referire concretă la asta, deci acesta ar fi fost încă un motiv de raportare diferențiată a acivității lor.
  4. Ionel Turcea dovedește, indirect, că rapoartele sale în calitate de primar nu erau întocmite de el. Numai naivii ar fi crezut asta! Dar să nu fii în stare să încropești o pagină originală ne spune mult despre capacitatea sa de a face și de a învăța ceva după 16 ani de mandat.
  5. Sunt uimit și totodată consternat că inginerul Dornescu și Sandu Pobereznic și-au pus semnătura pe un așa document. No coment!
  6. Consilierii au obligația de a organiza întâlniri cu cetățenii și de a face ședințe de audiență cu cetățenii. Nici una nu a fost menționată concret și noi credem că nici nu au făcut audiențe. Lasă că face primarul și vicele și apoi vă mirați de ce lumea îi votează! Poate consilierii chiar au stat de vorbă, pe stradă, cu locuitorii sau vecinii lor, iar buhușenii le-au sesizat diverse aspecte. Ne întrebăm ce întâlniri ar putea organiza Olaru Ciprian cînd acesta dovedește că este obligat cu scrierea altui gen de ,,declarații” pentru dosare.
  7. Unii dintre consilieri sunt și membri în CA la scoli sau spital – rapoartele lor nu fac referire la acest aspect. De ce?
  8. Rapoartele intocmite au greșeli gramaticale, ceea ce arată că cei care au conceput actele nu prea stăpinesc limba română. Nici cei care le-au semnat n-au citit ce semnează… Le las lor plăcerea de a plăti un profesor să le arate greșelile.
  9. Din rapoarte transpare o exprimare care aduce a ,,limbă de lemn”, folosită de activiștii de partid din anii 1950. Ei sunt ,,noii aleși” care ne conduc.

Închei cu un citat de la Ion Fercu: ,,Dar, de unde nu-i, nici măcar Buddha nu cere…”

NOTĂ: Pentru cei curioși, rapoartele de activitate sunt date mai jos.

Raport activitate consilieri PNL           Raport activitate Turcea+Ursu/ Pro România. 

 

Recommended For You