Un avion militar ucrainean Suhoi 27 a aterizat la Bacău

Prefectul Bacăului, Lucian Bogdănel: „Confirm că avionul ucrainean a aterizat de urgență pe Aeroportul din Bacău, cu un pilot la bord. Aeronava a fost degajată, iar aeroportul este pe deplin funcțional”
Ministerul Apărării confirmă că a interceptat și aterizat un avion militar ucrainean la Bacău:
 
Comunicatul Ministerului Apărării din România:
,,Joi, 24 februarie, două aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române aflate în serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat în jurul orei 6.15, pentru clarificarea unei situații aeriene referitoare la un zbor neautorizat în partea de nord a României, care se apropia de spațiul aerian național.
Cele două aeronave militare române au aplicat cu strictețe procedurile naționale și regulile internaționale aplicabile în astfel de situații, procedând la interceptarea și identificarea vizuală a aeronavei care intrase în spațiul aerian românesc.
Aeronava respectivă, un Suhoi 27 aparținând Forțelor Aeriene Ucrainene, a fost escortată pentru aterizare imediată pe Baza 95 Aeriană Bacău, operațiune încheiată la ora 07.05.
După aterizare, pilotul militar ucrainean s-a pus la dispoziția autorităților române, urmând a fi luate măsurile legale care se impun în aceste situații.”

Recommended For You