Elicoptere rusesti invadind Ukraina

ACTUALIZAT LA ORA 12:53. Doborât un alt elicopter inamic – Ka-52 „Aligator” deasupra Mezhyhirya.

ACTUALIZAT LA ORA 12:55. Un obuz inamic a căzut în estuarul Khadzhibey de lângă Odesa. Explozia a avut loc în apropierea unor clădiri rezidențiale.

ACTUALIZAT LA 12:58. Unul dintre elicopterele doborâte în Gostomel este tot un Ka-52. A apărut fotografia lui. Există informații că, sub acoperirea unor elicoptere, o forță de aterizare inamică a aterizat pe aerodrom. Există o luptă. 

ACTUALIZAT LA ORA 13:01. Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei spune: Trupele ruse au spart granița în regiunea Kiev și au deschis o altă direcție de atac din Belarus. Inamicii au trecut punctul de trecere a frontierei Vilcha și se luptă cu polițiștii de frontieră. La punctul de frontieră „Mlachevka” apărătorii frontierei au fost concediați de la „grads”. Acolo, polițiștii de frontieră s-au retras în poziții de rezervă și au respins atacul împreună cu Forțele Armate ale Ucrainei.

ACTUALIZAT LA 13:07. APU are primii ruși capturați astăzi. Identitățile a doi dintre ei au fost confirmate – aceștia sunt 91701 luptători ai regimentului de puși motorizate Yampol. Prizonierii lor sunt militari ai celei de-a 93-a brigăzi mecanizate separate „Cold Yar”.

ACTUALIZAT LA 13:18. Suspilne, citându-l pe primarul din Tavriysk Mykola Rizak, relatează că trupele ruse au ocupat Canalul Crimeei de Sud și centrala hidroelectrică Kakhovskaya din regiunea Herson.

ACTUALIZAT LA 13:38. Serviciul de Grăniceri de Stat raportează că elicoptere rusești bombardează biroul comandantului de frontieră din portul Skadovsk, regiunea Herson. De asemenea, departamentul a declarat că a existat o bătălie în zona așezării. Kopani și Ivanovo în aceeași regiune. În acest moment, se știe despre moartea a trei grăniceri în această direcție.

ACTUALIZAT LA ORA 13:45. Au fost fotografii și videoclipuri cu consecințele bătăliei de la periferia Harkovului. Acolo, Forțele Armate ale Ucrainei au învins un convoi de echipamente rusești.

ACTUALIZAT LA 13:54. Serviciul de Frontieră de Stat raportează: inamicul continuă să asedieze orașul Shchastya din regiunea Lugansk. Apărătorii noștri dau o respingere demnă, inamicul suferă pierderi. ACTUALIZAT LA 13:55. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează: rușii continuă ofensiva pe liniile lui Armiansk-Kherson, precum și Chaplinka-Kahovka.

ACTUALIZAT LA ORA 14:00. În regiunea Kiev, între satele Jukovtsy și Trypillya din districtul Obukhovsky, un militar An-26 s-a prăbușit. La bord se aflau 14 persoane, cinci dintre ele au murit, a anunțat Serviciul de Stat de Urgență.

ACTUALIZAT LA ORA 14:04. Serviciul de Stat de Urgență mai raportează că un aerodrom militar a fost atacat în satul Ozernoe, regiunea Zhytomyr. Su-27 ucrainean distrus la decolare

Sursa: Ziarul Dumskaya.net  aici Dumskaya Facebook

 

Recommended For You