„Împreună pentru Ucraina” – program eparhial umanitar

În contextul începutul războiului ruso-ucrainean, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului dorește să sprijine refugiații din Ucraina care intră în România prin Vama Siret, cât și persoanele refugiate din Republica Moldova, prin implementarea programului social eparhial Împreună pentru Ucraina”.

In acest moment, Sectorul Social al Arhiepiscopiei Sucevei acoperă doar 70% din nevoile refugiaților dar, în condițiile în care la fiecare oră 4000 de locuitori ai Kievului părăsesc țara (nu doar în România), este mare nevoie să susținem acest demers până la capăt.  Poliția de Frontieră din România arata ca un numar tot mai mare de persoane din Ukraina ajung la vamile din Romania. In aceste vremuri de cumpana pentru poporul ukrainean, Arhiepiscopia Romanului, prina IPS Ioachim, a initiat programul eparhial ,,Impreuna pentru Ucraina”.

Obiective generale:      

  • Oferirea de alimente neperisabile și produse igienico-sanitare pentru adulți și copii, articole de îmbrăcăminte noi, lapte praf și scutece pentru nou-născuți atât pentru refugiații care intră în România prin Vama Siret, cât și pentru refugiații din Republica Moldova
  • Oferirea de spații de cazare în protopopiatele Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului
  • Generarea unei platforme interactive pentru a completa în timp real situația spațiilor de cazare

Proceduri:

În cadrul fiecărui protopopiat al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului are loc zilnic o campanie de colectare de ajutoare. Aceste ajutoare cuprind: alimente neperisabile și produse igienico-sanitare pentru adulți și copii, articole de îmbrăcăminte noi, lapte praf și scutece pentru nou-născuți. Mai departe, acestea sunt distribuite depozitelor Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Totodată, în cadrul protopopiatelor se identifică persoane voluntare ce pot găzdui sau pot oferi spații de cazare pe o perioadă nedeterminată.

Ajutoarele pot consta și în sume de bani, deoarece există necesități ce trebuiesc cumpărate, precum hrana caldă, combustibilul pentru distribuirea alimentelor din depozite către locurile de cazare. Sumele de bani pot fi donate către conturile Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului deschise la Banca Comercială Română. Acestea vor avea mențiunea

„Sprijin refugiați Ucraina”

RO02 RNCB 0198 0033 1826 0001 (lei);

RO12 RNCB 0198 0033 1826 0015 (euro).

Unde vor fi colectate?

La sediile protopopiatelor din fiecare localitate de pe cuprinsul eparhiei Romanului si bacaului. De acolo acestea se centralizeaza si se trimit spre zonele cu refugiati.

Comunicat Episcopia Romanului

 

 

Recommended For You