Handbalistele buhușence au pierdut din nou

Zilele acestea au început, la Buzău, primele partide din acest sezon contând pentru competițiile handbaliștilor juniori.
În meciul de astăzi (orele 10) dintre CSO Buhuși si CSM Galați, etapa 2, handbalistele noastre au pierdut cu scorul de 17-37 (8-15 la pauză). Cauzele care au dus la pierderea acestui meci ar fi, în principal, următoarele:
– diferență de vărstă: lotul actual al junioare 1 CSO Buhuși are predominant fete din generația 2004, pe când cele de la CSM Galații sunt din generația 2002.
– lipsa meciurilor datorită perioadei pandemice de COVID – antrenamentul nu poate suplini meciul, fie doar si unul amical.
– diferență de valoare: CSM Galați este o echipă puternică, având o bază largă de selecție. Actuala echipă este rezultatul a strângerii de jucătoare valoroase din 4 echipe gălățene, multe din ele fiind în lotul național
– o stare de spirit nu tocmai bună după înfrângerea suferită ieri, în fata celor de la CSS Ploiești.
In istoricul întâlnirilor, în cele doua confruntări anterioare, tot CSM Galati a ieșit învingătoare: îm ianuarie 2020, scorul a fost de 38:25, iar în octombrie 2019 34:21.
În această perioadă dificilă pentru sport datorită COVID-19, în zona Moldovei au rămas doar două echipe de junioare (Buhuși si Galați). La nivel național, din 38 de echipe, 16 echipe s-au retras datorită problemelor generate de pandemia de COVID.
Trebuie subliniat totuși, că în pofida numeroaselor probleme, multe care nu depind de jucătoare, echipa buhușeană a avut tăria de a înfrunta doi adversari valoroși. Handbalistele noastre trebuie mai mult încurajate și mai atent susținute, chiar dacă au pierdut două meciuri.
La Buhuși, tradiția ne obligă! iar meciurile pierdute pot deveni o sursă de învățăminte pe mai departe.
Arbitrii: D.Pavel (BZ)/I.Velisca (BZ),  Observator: G.Dumitrache (BZ)

Recommended For You

Leave a Reply