Kievul, dupa 21 de zile de razboi (galerie foto): interviu cu primarul Kievului

Vitali Klitschko (50 de ani), primarul Kievului, și fratele său Vladimir (45 de ani) sunt doi membri de bază în demersurile pentru apărarea capitalei Ucrainei, în contextul bombardamentelor armatei ruse. În ultimele zile, Kievul a fost puternic afectat de atacurile Rusiei. Blocuri de locuințe, un troleibuz sau o stație de metrou, toate au fost lovite de rachete, iar în urmă au rămas numeroase victime. Toate acestea pe fondul declarațiilor oficialilor ruși, potrivit cărora sunt țintite doar obiective militare din Ucraina.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a oferit ”unul dintre cele mai bune interviuri din istorie” de printre ruinele lăsate în urmă de bombardamentele Rusiei la Kiev

Vitali Klitschko nu s-a sfiit să meargă printre ruine, să le transmită sprijinul său oamenilor care au rămas fără case și rămâne o voce importantă și pe rețelele sociale. Atunci când un reporter a menționat faptul că Putin susține că Rusia atacă doar obiective militare, fostul mare boxer a indicat către un bloc distrus de ruși și a oferit un răspuns tranșant.

Prostii! Care obiective militare? Această clădire este o țintă militară?”, a spus Klitschko, iar jurnalistul Philip Crowther a catalogat discuția care a durat doar 12 secunde și a fost urmărită de peste 1,4 milioane de oameni drept ”unul dintre cele mai bune interviuri din istorie”.

Dimineața devreme, obuzele au lovit mai multe clădiri rezidențiale. Două clădiri înalte în districtul Sviatoshynskyi, una în Podilskyi. Și, de asemenea, a fost lovită și o casă privată.

Intrarea într-una dintre stațiile de metrou a fost avariată de unda de șoc. Sunt victime în clădirile de locuit, iar informațiile sunt în curs de clarificare. Salvatorii și medicii lucrează pentru a-i salva pe cei care au nevoie”, a spus Vitali Klitschko marți dimineața. Kievul, sub asediu! Vitali Klitschko: ”Un troleibuz a fost distrus, stație de metrou avariată, sunt și victime” 

Din păcate, Kievul este atacat puternic în ultima vreme. O persoană a murit, 10 au fost rănite, iar peste 70 de oameni au fost evacuați din zonele ”minate”.

”Kievul a fost atacat astăzi de inamic. Dis-de-dimineață, obuzul a lovit o clădire rezidențială cu 9 etaje din Obolon. Potrivit datelor actualizate, o persoană a murit. 10 au fost răniți. Aproximativ 70 de locuitori au fost evacuați din casă. Un troleibuzul, care era fără pasageri, a fost complet distrus. Ferestrele locuințelor s-au spart în timp ce balcoanele caselor din jur, precum și spațiile comerciale de la parter au suferit deteriorări serioase”, a relatat Klitschko, după ce mai multe obuze au căzut peste oraș.

foto si text – DigiSport

Recommended For You