LPS arata un deget pentru Textila: 2-3

Astazi dupa-amiaza echipa de fotbal Textila Buhusi a pierdut meciul in fata LPS Bacau (Liceul Program Sportiv). Scor 2:3, la pauza 1:1, meci pe teren propriu. Confruntata cu multe probleme, echipa Textila nu a putut prezenta o echipa puternica, asa cum o stiam in turul camipionatului judetean U19. Cauza principala ar fi ca multi jucatori au probleme medicale diverse, dar si lipsa antrenamentelor sau meciurilor amicale pe perioada iernii. Rezultatul s-a vazut pe teren, unde oaspetii bacauani, desi valoric nu erau mai buni, au profitat de greselile repetate ale fotbalistilor buhuseni.
Textila a dominat meciul, a avut multe ocazii, dar nu au fost fructificate eficient. Greseli frecvente precum driblingul incapatinat fara succes, centrari la cap in conditii in care adversarii erau mai inalti, lipsa de colaborare intre jucatori – iata doar citeva lucruri care ar trebui unele eliminate, altele studiate sau imbunatatite.
Primul gol al partidei s-a inscris astfel: la un atac catre poarta Textilei, jucatorul LPS Dan Cobzaru (nr.13), in lupta cu capitanul Textilei, Antonio Apostol (nr.7), a cazul in afara careului de 11. Cauza ar fi un posibil fault, semnalizat de artitrul principal Cristi Ariton (secretar AJF, n.red.), care a dictat imediat lovitura libera pentru oaspeti. Lovitura libera care a fost executata de jucatorul Cobzaru direct la vinclu in poarta Textilei, peste zidul de trei jucatori buhuseni. Era minutul 9 al primei reprize a meciului. (Din fotografiile noastre nu rezulta ca acolo ar fi fost un fault clar.)
De cealalta parte, in timpul unui duel aerian, jucatorul Gabi Nicuta (nr.4, capitan LPS) faulteaza jucatorul textilist Alex Rogojina, care sarise in aer pentru a lovi cu capul mingea centrata de un coechipier. Alex care secerat la pamant si centralul Ariton dicteaza scurt un 11 metri. Lovitura de pedeapsa a fost transformata in gol de catre Antonio, capitanul Textilei. Astfel, scorul se exchilibreaza la 1: 1 in minutul 36.
De-a lungul meciului s-au succedat cel putin 10 faze de gol la poarta oaspetilor, ei fiind dominati de buhusenii care nu au reusit sa inscrie. Meciul s-a inchiet cu o infringere si asta nu datorita faptului ca LPS era categoric mai buna. Pe linga faptul ca LPS Bacau a prezentat jucatori majori, (seria 2003, conf. spuselor lui Nae Butuc, n.red.), echipa Textila a fost mai mereu luata prin surprindere de contra-atacurile bacauanilor, la care jucatorul Dan Cobzaru a excelat, inscriind doua goluri. Echipa buhuseana are multe de facut pentru a recistiga locul de frunte din clasament, iar eliminarea greselilor care au devenit deja obisniunta e unul dintre aspecte.
Hai Textila!
Nota: in imagine Sipos Laurentiu/LPS Bacau, nr.8

Recommended For You

Leave a Reply