CSO Buhusi ,,au dat-o in bara” cu CSM Galati!

In meciul de azi s-a vazut clar diferenta de valoare dintre cele doua echipe. Asta daca cineva mai avea dubii… A nu se intelege ca jucatoarele buhusence nu sunt valoroase sau ca au vreo problema. Pentru ca la CSO problemele sunt mai sus de jucatoarele din teren. Meciul, arbitrat de I. Bargauan si M. Nicolaevici, s-a desfasurat acasa, in sala de sport a Liceului ,,Ion Borcea” Buhusi cu incepere de la orele 12. Galatencele de la CSM au invins detasat pe buhusence, cu scorul de 31 la 24. Desi antrenorul galatean Manuel Ivan a protestat mereu in timpul meciului, nu acelasi lucru l-am vazut la Mirela Popa, antrenoarea buhusencelor. Declaratiile celor doi antrenori sunt consemnate intr-un articol separat.

Golgheterele meciurilor au fost:

– pentru CSM Galati, jucatoarea Diana MUSAT (nr.4) care a inscris 10 goluri (vezi foto);

– pentru CSO Buhusi, jucatoarea Oana TUGLEA (nr. 31) care a marcat 8 goluri.

Daca dupa prima repriza scorul era egal 10-10, dupa ce-a de-a doua galatencele s-au detasat cu 5 goluri (scor de 21-16), pentru ca la final diferenta sa fie net in favoarea oaspetilor cu 7 goluri. Asta arata ca echipa CSO si-a pierdut din suflu si speranta odata ce au inceput sa fie conduse. Motivarea pentru o mobilizare sportiva pentru reducerea decalajului a lipsit. Unde este suportul moral al antrenoarei Mirela Popa?

Dincolo de jocul in a carui detalii sportive nu vom intra s-a remarcat dorinta tinerelor sportive de a invinge. Energia debordanta, canalizata mai eficient sau nu, a fost vizibila la ambele echipe. Este de ramarcat si galeria care a sustinut inflacarat echipa gazda. Baietii suporteri ai galeriei, multi dintre ei de la alte echipe sportive, au plecat cu un gust amar: BUHUSI-ul a pierdut. Aici nu mai este vorba despre o echipa sau alta, ci despre o anumita coeziune sportiva cu inflexiuni sentimentale, specifice unui oras mic ca Buhusiul. Iar aceste aspecte, mai subtile cei drept, nu sunt remarcate de cei indrituiti si responsabili cu sportul buhusean. Pentru ca sportul de performanta presupune, printre altele, si multa traire sufleteasca pe langa antrenamentul de rigoare si banii cheltuiti in numele sportului. Ce va fi? Vom vedea! Pina una-alta, fetelor echipei de handbal J3, care au jucat azi în etapa a 4-a a Grupei Speranță 1, le dorim succes la urmatoarele meciuri.

GRUPA SPERANȚĂ 1: CSO BUHUȘI – CSM GALAȚI 24-31 (10-10, 6-11, 8-10) Arbitri: Ionuț Bîrgăuan / Marcel Nicolaevici

Buhuși: Laslău, Samson, Frunză – Țuglea 8, Crăciun 6, Diaconu 4, M. Pristavu 3, Turcea 3, J. Pristavu, Dornescu, Archip, Săndulache, Farcaș, Artenie, Ferenț. Antrenor: Mirela Popa.
Galați: Ardeleanu, Rotaru, Lupu – Mușat 10, Bujor 5, Munteanu 5, Ghimpu 4, Darie 4, Istrate 3, Bucner, Zisu, Bercaru, Postolache, Toader, Toma, Retegan. Antrenor: Manuel Ivan.

Recommended For You