Textila Buhusi a ,,încălecat-o” pe Dinamo Bacău cu 5:3

Meciul de astăzi al buhușenilor de la Textila s-a desfășurat sub sorții izbândei, în prima repriză, și sub pavăza fatidicului, în repriza a doua. Vântul a bătut cu putere în tot timpul desfășurării meciului. Tragerea la sorti a repartizării în teren este favorabilă Textilei, care a plecat cu vântul în avantaj, acesta bătând spre poarta adversă.
Repriza întâi debutează cu atacuri în forță ale echipei gazdă, adică Textila Buhuși. După primul gol al textiliștilor, dat de Manuel Enescu (nr.2) în min. 12, echipa capătă curaj. Mobilizarea susținută face ca meciul să se desfășoare preponderent în jumătatea de teren a oaspeților, în ritm electrizant si debusolant pentru oaspeți. Echipa dinamovistă primește încă trei goluri în răstimp de 10 de minute. Au înscris:
– Matei Moldovan in min. 21
– Denis Dediu în min. 25
– Antonio Apostol – lovitura de la 11 m – min. 29
La pauză Textila Buhuși conduce pe FC Dinamo Bacău cu scorul de 4:0. Recunosc că în pauză gândurile mele au zburat la scoruri de genul 8…9 la zero pentru fotbaliștii noștri. Dar n-a fost să fie așa! Deși sorții păreau favorabili, schimbarea terenurilor și jocul contra vântului, care continua să bată, a făcut ca echipa noastră să stagneze și, mai mult, să primească goluri datorită greșelilor proprii. Totuși, micuțul forbalist buhușean Matei Moldovan (nr. 23) reușește să mai înscrie un gol pentru Textila, în min. 53, scorul devenind 5:0.
Euforia puținilor spectatori era evidentă, aceștia susținând cu aplauze golurile echipei gazdă. Oare băieții noștri s-au culcat, la scorul promițător de 5:0 pe laurii victoriei înainte de fluierul final? 
Și cum orice minune ține trei zile sau ,,o repriză”, iată că dinamoviștii reușesc să înscrie primul lor gol în min. 56, prin jucătorul Vlad Codreanu (nr.7). Acesta a centrat o lovitură liberă în apropierea porții buhușene, iar vântul a dus mingea direct în poartă. Un gol foarte frumos al oaspeților, aplaudat de toți jucătorii dinamoviști. Acest gol a fost ca un fel de ,,spanac al lui Popeye-Marinarul”: băcăuanii de la Dinamo s-au revigorat, s-au regrupat și, susținuți de antrenorul Anton Coșa de pe margine, au reușit să mai înscrie încă două goluri.
Dinamoviștii care au marcat ultimele două goluri au fost:
– Stefan Țușcanu (nr. 11) în min. 77
– Cătălin Luca (nr. 8) în min. 81.
Moralul dinamoviștilor era în creștere, iar al celor de la Textila în sens invers. Fatidicul își juca nemilos cărțile în fața unor tineri care făceau greșală după greșală, permițînd ,,câinilor roșii” să înscrie și să reducă din handicap. Ratările jucătorilor locali s-au ținut lanț, iar o greșală nepermisă a portarului Beruică (nr. 9) s-a transformat în gol pentru oaspeți. Astfel, de unde buhușenii conduceau cu 5 puncte, s-au văzut la final de meci cu un avantaj de doar două goluri. Per total, Textila Buhusi a ,,încălecat-o” pe Dinamo Bacău cu 5:3, dar se putea mult mai bine dacă nu se repetau aceleși greșeli. Se știu jucătorii care le fac, iar antrenorul Bogdan Găucan a strigat mereu la ei. Și la pauză acesta le-a spus jucătorilor săi că nu scorul contează și că el vrea să vadă joc de fotbal adevărat. Iar una din condițiile cerute de antrenor era ca mingea să fie condusă la nivelul solului, prin pase, deoarece vântul era potrivnic Textilei. Dar…
În final, azi am văzut un meci frumos, care ne arată, dacă mai era nevoie, că balonul este rotund.
PS: vântul care a bătut cu putere a purtat spre teren și un acompaniament muzical, aproape tot meciul, de melodii de Gabi Luncă, de la o casă din apropiere. Una din melodii s-a putea parafraza cam așa pentru unii fotbaliști buhușeni: ,,Dă antrenorule cu biciu-n mine!

Recommended For You

Leave a Reply